בריכה מציעה חווית שחייה שונה מאשר הים ויש כמה טיפים שאותם כדאי להכיר לפני שקופצים למים. החל מבטיחות ועד יעילות – הנה המדריך המלא
שחייה היא בין הפעילויות הספורטיביות המומלצות ביותר עבור גברים ונשים בטווח רחב של גילאים. בעזרתה ניתן לחטב את הגוף, להוריד במשקל ולמנוע כאבי גב, צוואר ועמוד שדרה. היא מונעת הפעלת עומס ולחץ על הברכיים ומשמשת גם לטובת פיזיותרפיה והתמודדות עם סוגים שונים של מחלות שרירים ודלקות. בנוסף, את הפעילות ניתן מטבע הדברים לבצע גם בבריכה וגם בים.
עם זאת, יש מספר הבדלים משמעותיים בין שחייה בים ובבריכה. הבריכה מעניקה מסגרת מעט שונה מבחינת הטמפרטורה של המים, הבטיחות והמרחק. מנגד, שחייה בים מציבה אתגר משמעותי ויש גם שיקולים נוספים שאותם צריך להכיר ולקחת בחשבון.
מתחילים בבריכה וקופצים למים העמוקים
הכי חשוב לתרגל שחייה בבריכה לפני שנכנסים לים. ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע, להצטרף לחוגים ייעודיים או לצפות בסרטונים באינטרנט ולאמץ טכניקת שחייה מועדפת. סגנון החתירה נחשב לקל ולנפוץ ביותר, בעוד סגנון החזה יעבוד עבורכם על שרירי החזה וסגנון הגב על השרירים בחלק האחורי. כמו כן, ניתן לשלב בין סגנונות שחייה כל עוד שומרים על סרגל מאמצים הדרגתי.
לאחר צבירת ניסיון וביטחון ניתן לעבור לשלב של שחייה בבריכה. גם במקרים כאלה אסור לוותר על חימום, בלי קשר לטמפרטורה בחוץ ועד כמה אתם מזיעים. חימום הכרחי בתחילת האימון ובסופו והוא מונע היתפסות שרירים – מה שעלול להיות מסוכן בזמן שהגוף נמצא במים וללא יכולת אחיזה בקרקע.
עוד סוגיה בטיחותית היא מיקום השחייה. באופן עקרוני יש מרחב אינסופי לשחייה בים בניגוד לבריכה, אך ההמלצה היא לשחות במקביל לחוף. פשוט נכנסים לעומק של 300-400 מטר בלבד מהחוף, מתחילים לשחות כאשר היבשה נמצאת באופן תמידי בצד ימין או שמאל ושומרים על אינדיקציה קבועה לגבי המיקום של הידיים והגוף. מטרת כללי הבטיחות בהקשר הזה היא למנוע סכנה של סחף ולאפשר את החזרה לחוף במקרה של עייפות פתאומית.
כך תפיקו מקסימום תועלת מהשחייה
מרגישים שאתם מוכנים לשלב הבא? המשיכו לשמור על קצב שחייה מתון לאורך האימון אך החליטו מראש מה היעד שלכם. זכרו שהאצה במהירות השחייה אפשרית רק לקראת סיום האימון, מטעמי שמירה על הכוחות ומסיבות בטיחותיות, אז אל תגזימו עם המטרות.
האריכו את האימונים בהדרגה ואתגרו את עצמכם. נסו לצאת לשחייה עם בני זוג, חברים או קרובי משפחה והצטיידו במשקפת כהה או מסננת קריאה. לעומת הבריכה שעבורה כל משקפת שחייה כמעט תתאים לצרכים שלכם, בים יש משמעות גדולה לסינון הקרינה ולחשיפה הישירה לשמש. לבסוף, הרוו את הגוף במים מיד לאחר האימון וקחו כמה דקות להסדרת נשימה.