בבואו של מורה להכין את מערך השיעור לקראת הכניסה הבאה אל הכיתה שלו יש לו הרבה דברים לקחת בחשבון ולחשוב עליהם. הוא לא רוצה לעמוד ולהרצות מול התלמידים אלא ירצה לגרום להם לחשוב, לנהל דיון, להפנים דברים או להסיק מסקנות באופן עצמאי. בדרך זו הם יתגרו לחשיבה מעמיקה וביקורתית ואולי גם יוכלו להשליך מחומר הלימוד על חיי היומיום שלהם. במידה והוא מתקשה לעשות את זה הוא יכול להיעזר בפורמט של מערך שיעור לדוגמא וליישם את התכנים והנושאים הספציפיים שלו על התבנית הקבועה. מורים רבים עושים שימוש בתבניות של מערכי שיעור וכך מעבירים שיעור בצורה מוצלחת ומלמדת.
מה כולל מערך שיעור לדוגמא?
מי שעושה שימוש במערכי שיעור לבטח סומך על מי שהכין אותם ויודע שהם מתאימים למגוון רחב של תכנים או נושאי לימוד. מערך שיעור לדוגמא יכלול את חלוקת הזמנים של השיעור, את הפעולות שהמורה צריך לבצע ואת הרציונל של כל אחת, כלומר איזו מטרה הוא רוצה להשיג מהפעולה המדוברת, אך לרתום את התלמידים לשיתוף פעולה וכמובן איך לקשר בין הנושאים המדוברים לבין מטרת העל של השיעור עצמו. בעזרת מערך השיעור קל יותר לארגן ולסדר את מה שרוצים להעביר ונוח מאד למצוא את העזרים או הנושאים לדיון ושיח על פי חלוקת הזמנים ומתן הכותרת לכל שלב בשיעור.
החשיבות של הגעה מוכנים לשיעור
כל מורה יודע שמוטלת עליו החובה והאחריות להגיע מוכן ככל האפשר לקראת השיעור שהוא צריך ללמד והוא גם לא יכול לרשות לעצמו מצב שבו הוא עומד מול התלמידים ולא יודע מה לעשות או מה להגיד. ברגע שהוא מכין את עצמו מראש בעזרת מערך שיעור לדוגמא הוא יודע שהוא יגיע מוכן ויידע בדיוק מה להגיד או מה לעשות בכל שלב של השיעור וכמובן יידע מה צריך להגיע בכל רגע.
מתעניינים במערכי שיעור? צרו קשר עם אהוד שמיר, מורה בעל ותק וניסיון רבים שמסייע בבניית מערכי שיעור לכל תוכן ולכל נושא.