אוריין ארד בת 26 מהוד השרון אובחנה לפני 3 שנים כחולה בטרשת נפוצה. זה קרה ממש רגע לפני שהתחילה את לימודיה בבצלאל, במגמת צורפות.
אוריין מספרת: "בזמן חופשתי באילת, שהיתי להנאתי על חוף הים, ואני זוכרת שפתאום, ללא כל התראה, נתקעה לי העין , תוך הרגשת סחרחורת ובחילה קשה. זה היה למעשה התסמין הראשון המשמעותי שחוויתי פגיעה בעצב של הראייה".
אוריין נבדקה בבית החולים באילת והועברה לבית חולים סמוך למגוריה, במרכז הארץ, שם היא אושפזה למשך כשבועיים ועברה סדרת בדיקות כולל בדיקת ראייה מקיפה ובסופו של דבר שוחררה לביתה ללא אבחנה.
אחרי האשפוז אוריין פנתה מיוזמתה אל נוירולוג בקהילה ולאחר סדרת בדיקות נוספת שנמשכה מעל לחצי שנה, הודגמו נגעים בבדיקתmri מוח, והיא אובחנה בטרשת נפוצה.
"הייתי רק בת 22 כשאובחנתי כחולה בטרשת נפוצה, בהתחלה היו הרבה רגעים קשים. לא הבנתי למה? ואיך המחלה פרצה ככה פתאום אל תוך חיי? לא ידעתי כלום על המחלה, ובעיקר אני זוכרת שבכיתי המון באותה תקופה. גם המשפחה שלי הגיבה לאבחנה באופן קשה, ולבסוף, אחרי שקצת התחלתי לעכל את הבשורה, בחרתי להמשיך בלימודים, למעשה, לחזור לחיים ולהתמודד.", מספרת אוריין.
בשנה הראשונה שלאחר האבחון אוריין חוותה קשיים רבים בהסתגלות לתסמיני המחלה וגם לתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי שקיבלה. לאחר כשנתיים מרגע גילוי המחלה, אוריין הצליחה להתאזן גם נפשית וגם פיזית, הן מבחינת התרופות שהיא נוטלת והן מבחינת התזונה שהיא צורכת. אוריין עטופה בחום ובתמיכה של כל הסובבים אותה, בני משפחה, חברים ואפילו המרצים שלה בבצלאל, דבר שמקל מאד על ההתמודדות עם המחלה.
אוריין מספרת: "בשלב מסויים החלטתי שאני לא מתכוונת לתת למחלה להשתלט על חיי ולנהל אותם והתחלתי למפות גורמי לחץ מחיי, אחרי בדיקות מעמיקות שעשיתי עם עצמי גם שחררתי כמה אנשים מחיי שהשפיעו לרעה על מצבי. במקביל התחלתי לעשות ספורט והחלטתי שאני מפסיקה לייסר את עצמי בשאלות למה זה קרה לי ולקחת פנימה ללב".
עולם הצורפות מאפשר לה לבטא את עצמה, מלאכת היצירה ועיצוב התכשיטים נותנים לה כוח להמשיך קדימה, להתמודד עם המחלה, ולסמן את דרכה בעולם.
בימים אלו אוריין מתכננת להקים עסק משלה המשלב טכניקות מתקדמות של צורפות והדפסות תלת מימד, ולפרויקט הגמר שלה בבצלאל יצרה טבעת המסמלת כאוס וסדר כאחד, שני מאפיינים בחייה שהיא עצמה מנסה ללמוד לחיות איתם בשלום.
אוריין חברה כיום בעמותת "הבית לחולי טרשת נפוצה", הנחושה לחולל שינוי משמעותי באיכות חייהם של חולי טרשת נפוצה, ופועלת לטובת הקמת מרכז רב תחומי, רב מקצועי, המתמחה במחלה ובטיפול בה, בכדי לשפר את תפקוד החולים בכל מישורי הפגיעה של המחלה, בתחום הפיזי, הנפשי, הסוציאלי והתעסוקתי, במטרה לתת לחולים כלים מתאימים לצרכים המתפתחים והמשתנים עקב המחלה, כדי שינהלו אורח חיים משפחתי וחברתי מלא ופעיל וישתלבו בכל מעגלי החיים והעשייה.