כבוד לתלמידי חטיבת הביניים בבית הספר אילן רמון בכפר סבא שזכו בגמר תוכניות של קרן רמון במיזם בתחום החלל וניסוייהם ישלחו לתחנת החלל הבינלאומית לביצוע על ידי אסטרונאוטים.
בית הספר קיבל את הזכייה באירוע שהתקיים בשבוע שעבר בבנייני האומה בירושלים, אליו הגיעו כ-3,100 תלמידים מ-106 בתי ספר ברחבי הארץ אשר לוקחים חלק בתוכניות קרן רמון. במסגרת האירוע, התחרו התלמידים על ניסויים בתחומי החלל. במהלך האירוע התלמידים נחשפו לפריטים, תמונות וחפצים מהאוסף הרשמי של משפחת רמון כגון: קסדת האימונים של אילן רמון, הסרבל האישי של אילן, קטעים מתוך יומנו האישי של אילן רמון ועוד. וזכו להתנסות בהטסת מטוס M-16 על ידי סימולטור של חברת ה"טייסת".
התלמידים נשפטו על ידי 80 שופטים בכירים מתעשיית החלל והיזמות מהחברות המובילות בישראל, וזכו להציג את הפרויקטים שלהם לאיתן סטיבה, האסטרונאוט הישראלי השני, וד"ר גארט רייזמן, אסטרונאוט נאס"א לשעבר. את האירוע הנחה איל קיציס, ובטקס ההזנקה הרשמי השתתפו מנכ"ל קרן רמון גיל דורון, יפתח רמון יו"ר הוועד המנהל של קרן רמון ובני משפחת רמון.
חט"ב אילן רמון זכתה בגמר בזכות ניסוי בנושא התנהגות חיידקים במיקרו כבידה- מטרת הניסוי היא לבחון אינטראקציות בין שלושה זני חיידקי מעי, במטרה לתרום ליכולת להכין אסטרונאוטים למשימות ארוכות טווח ואף לפתח פתרונות מותאמים לאתגרים הבריאותיים שהם חווים. בליווי של ד"ר מעין גל מאוניברסיטת תל אביב והמעבדה בראשותו, יחד עם חברת BOUNTICA.
עוד זכו בתחרות תלמידי חט"ב פסגות מיהוד בניסוי שעוסק הניסוי עוסק בחלבון S100A7- במטרה לבחון את היכולת שלו לפעול כחומר משמר טבעי במזון בכדור הארץ ובחלל, ולסייע בשימור מזון עבור אסטרונאוטים במשימות חלל ארוכות טווח, וחט"ב דקל וילנאי ממעלה אדומים בניסוי שחוקר כיצד מיקרו כבידה משפיעה על קצב פירוק החומצה ההיאלורונית על ידי אנזים היאלורונידאז. כאמור, כל הניסויים הזוכים של תלמידי חטיבות הביניים נשלחו לתחנת החלל הבינלאומית ויבוצעו על ידי אסטרונאוטים.
מנכ״ל קרן רמון, גיל דורון מסר : ״גמר תוכניות קרן רמון הוא הרבה יותר מתחרות – זו חגיגת חלל, חגיגה של סקרנות, יצירתיות ועתיד. כל תלמיד ותלמידה עבדו קשה כדי להגיע לרגע הזה ולהוכיח כמה גבוה אפשר להגיע. תודה לשותפים היקרים שלנו שמלווים אותנו כבר שנים.״
קרן רמון הוקמה על ידי רונה רמון בשנת 2010 במטרה להמשיך את המורשת של אילן ואסף רמון.
אל"מ אילן רמון, האסטרונאוט הישראלי הראשון, שאף להשתמש בהשפעתה של משימת מעבורת החלל קולומביה, STS-107, לפיתוח תחום החלל במערכת החינוך ולמינוף תעשיית החלל בישראל ובכך לעורר השראה בקרב ילדים וילדות. קרן רמון עושה שימוש בתחומי החלל והתעופה כדי לעורר השראה בילדות ובילדים בכל הרבדים של החברה הישראלית.
