שוכרים שלא משלמים שכר דירה הם ללא ספק אחת הדאגות הגדולות ביותר עבור בעלי נכסים. התמודדות עם אי תשלום שכר דירה יכולה להיות גוזלת זמן ומלחיצה. במקרה הגרוע, זה יכול להביא את בעל הנכס לפיגור בתשלומי המשכנתא בעצמו. העצה העיקרית, כשמדובר בהליך פינוי דייר אשר לא משלם את שכר הדירה שלו, היא להבין גם את ההליך המשפטי וגם את מה שהחוק אומר על זכויות הדיירים ושלכם כבעלי נכסים. כמו כן, חשוב לוודא שאתם עוקבים בקפידה אחרי כל שלב ומתעדים את כל הפעולות והתקשורת שלכם עם הדייר שלכם. אם אתם מרגישים אבודים לגבי התמודדות מול הדייר שלכם, למדו על הצעדים שאתם צריכים לנקוט.
שלבי התמודדות מול דיירים לפני הליך פינוי דייר
- שימרו רישומים של תשלומי שכר דירה- עוד לפני שיש בעיה, כדאי לשמור תיעוד של מועד תשלום דמי השכירות, במיוחד אם יש לכם מספר דיירים. אם תחליטו להתחיל בהליכי פינוי דייר כלשהו, תזדקקו להעתקים של כל עסקאות תשלום דמי השכירות.
- דברו עם הדיירים שלך- אם הדיירים שלכם לא שילמו את שכר הדירה בזמן, ערכו איתם שיחה כדי לברר מדוע הם לא שילמו וקבעו איתם מועד לפירעון. ייתכן שיש להם בעיה קצרת טווח שהשפיעה על תזרים הכספים שלהם, ויחד אולי תצליחו למצוא פתרון. אם השוכר שלך לא יכול להרשות לעצמו לשלם שכר דירה, והוא מוכן לעזוב את הנכס, אולי עדיף להשלים עם אובדן שכר הדירה ולתת להם להפר את החוזה ולעזוב כדי שתוכלו למצוא שוכרים חדשים.
- כתוב לדייר שלך- אם השיחה עם הדייר לא עובדת, שלחו דרישה רשמית בכתב, באופן אידיאלי בדואר רשום. בקשו במכתבכם לשלם את הפיגורים המיועדים לאלתר, וששכר דירה עתידי ישולם במלואו ביום הנכון. הסבירו כי אי תשלום עלול לגרום לתביעה בבית המשפט. זכרו תמיד לפעול במקצועיות, להישאר רגועים והגיוניים. אם השוכר עדיין לא שילם את דמי השכירות, שלחו מכתב נוסף, במקרה זה כדאי לכם להיעזר בשירותיו של עורך דין מקרקעין שיוסיף לרשמיות ולרצינות המכתב.
- תתבעו את ההחזקה בנכס שלך- ברגע שדמי השכירות נמצאים בפיגור של חודשיים, תוכלו להתחיל בתהליך של בקשת החזקה בנכס ובבקשת פינוי דייר מסודרת.
- לכו לבית משפט- מאחר שהשוכר שלכם לא הגיב לניסיונות שלכם לגרום להם לשלם את שכר הדירה, אתם זכאים לנקוט בצעדים משפטיים כדי לבקש את ההחזקה בנכס שלכם. ודאו שאספתם את כל הראיות לכך שעשיתם את התהליך הנכון, אחרת השופט עלול לפסוק נגדכם.
- פיגורים בשכר דירה ותביעה משפטית- בית המשפט יכול לחייב את השוכר לעזוב את הנכס עד תאריך מסוים ולשלם לכם סכום מוגדר לכיסוי פיגורים והוצאות משפט. לחלופין, הוא עשוי לאפשר לשוכר להישאר כל עוד הוא משלם את מה שהוא חייב ולעמוד בתנאי השכירות.
כדי בוודאות לזכות בתיק התביעה, ולקבל את התוצאה לשמה אתם פונים לבית משפט, כדאי לכם לפנות לעורך דין המתמחה במחלוקות אלו. להדרכה נוספת לגבי הפרת הסכמי שכירות או ייצוג משפטי במחלוקת מול פינוי דייר, צרו קשר עוד היום עם לשכת עורכי דין 'אחיה', ותקבלו ייעוץ מקצועי ללא עלות נוספת.