תכירו את אהוד נחשון חקלאי ובעלים של "משק א.א" במושב גאולים שהחליט לעשות הסבה מקצועית ועזב את עבודתו כאדריכל נוף, לטובת חקלאות אורגנית וגידול תותים. אהוד בן 52 , נשוי למאירה+ 2, מתגורר במושב גאולים, בחר לקרוא למשק החקלאי על שם שני ילדיו, אמיתי ואביה.
לפני 21 שנה הוא חזר למשק ולחקלאות אחרי שניסה לנהל קריירה בעולם אחר לגמרי, הוא גדל בבית עם 4 אחים ומאז שהיה צעיר הוא זוכר איך האחים שלו היו צוחקים עליו שבסוף הוא האחרון שיישאר במשק, "כשהיינו קטנים כולם עבדו במשק, בתקופת החופשות מבית הספר . בסופו של דבר, אני האח היחיד שנשאר לטפל במשק, השאר בחרו במקצועות אחרים" משתף אהוד.
את המשיכה לעולם התותים קיבל אהוד מאביו שגידל בעבר תותים. כיום אהוד מגדל מספר זנים של תותים אורגניים שהם זני טעם, וחשוב לו להמשיך ולשבור את הסטיגמה שניתן לגדל תותים טובים ללא חומרי ריסוס והדברה. את התותים שלהם הם משווקים בעיקר לניצת הדובדבן וגם ישירות לצרכנים בקבוצות רכישה של תוצרת חקלאית. ניתן גם לבוא לבקר בחנות של המשק.
אהוד חייב תודה לסבא וסבתא שלו שהתחילו את העסק המשפחתי בתחילת שנות ה-70 עם משק לתותים ופרחים לייצוא בעיקר, משק מעורב, ועם אביו החל אהוד להתרכז ולהתמקד יותר בענף התותים שכולל גם קטיף עצמי של תותים במשק מזה כ-12 שנה.
אהוד נזכר איך הכל סבב סביב המשק, סביב העבודה במשק, "כל הזמן חיינו במשק. זה היה חלק בלתי נפרד מהיום יום ומההווי שלנו כמשפחה, בחופשות, בחגים". היה ברור לכולנו שלעבוד בעסק משפחתי חקלאי זה לעבוד עם אנשים שאתה סומך עליהם שיעשו את המיטב שהעסק יצליח וגם אם יש חסרונות או מריבות משפחתיות בסוף אנחנו משלימים – כי אנחנו משפחה.
לאחרונה נשאלת השאלה האם הדור הרביעי יכנס בעתיד לעסק המשפחתי, ילדיו של אהוד כבר בוגרים, בנו בצבא והבת בת ,16 ואהוד מחכה בסבלנות שיבחרו מה נכון עבורם לעשות בעתיד ומתכנן לתמוך בכל החלטה שייקחו על עצמם.
ומה לגבי תוכניות לעתיד? החלום והשאיפה של אהוד הוא לייצר איזושהי מערכת שהיא נטולת סיכונים בחקלאות כי תמיד יש סיכונים בחקלאות. "תמיד יש לנו חששות, מהמזג אוויר, ממחסור בעובדים וכו'.. כל מיני דברים שהם לא בשליטתך ואנחנו כל הזמן מנסים להוריד סיכונים ואת האי וודאות" משתף אהוד.
"ארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל" הוקם בסוף שנות ה-70 על ידי מריו לוי, חקלאי מקיבוץ שדה אליהו שבעמק בית שאן. מאחורי הקמת הארגון עומדים שני קווים מנחים: 1.ייצור מזון בריא לאדם ולחי – נקי מכימיקלים והורמונים 2. דאגה לאיכות הסביבה הכוללת – מניעת זיהום מי התהום וזיהום האוויר.
כיום, הארגון לחקלאות אורגנית בישראל מונה כ-500 מגדלים מכל רחבי הארץ. בנוסף, חברים בארגון עוד כ- 100 עוסקים מתחום התעשייה האורגנית: משווקים, ייצרני חומרים, אנשי הדרכה ומחקר. החקלאות האורגנית מעבדת כ-1.5% מסה"כ הקרקע החקלאית, אך מייצאת למעלה מ-13% מסה"כ התוצרת הטריה מישראל.