חלוקת רכוש בגירושין
אין ספק שגירושין בין בני זוג הם בין התהליכים הפחות נעימים בחיים – במיוחד כאשר מעורבים ילדים בתמונה. אם גם אתם הגעתם להחלטה שהגיע הזמן להתגרש – כדאי לדעת שאתם לא לבד. אחוז הזוגות המתגרשים בעולם המערבי נמצא בעליה מתמדת ומזה זמן רב שגירושין הם כבר ממזמן עניין שבשגרה. עם זאת, אחת הסוגיות שהופכות את תהליך הגירושין לקשה היא סוגיית חלוקת הרכוש. זוגות רבים מוצאים את עצמם בלב סערה בכל הנוגע למי מגיע פחות או יותר מהרכוש שנצבר במהלך שנות הנישואים, ולעיתים קרובות נגררים למלחמות מיותרות שהופכות את תהליך הגירושין למסורבל וקשה גם עבורם וגם עבור הילדים. הפתרון הטוב ביותר להתמודדות עם סוגיה זו, של חלוקת רכוש בגירושין היא לפנות לעורך דין גירושין מנוסה ומיומן שידע להפוך את החוויה לכמה שפחות קשה.
איך מתבצעת חלוקת רכוש בגירושין?
על פי החוק היבש במדינת ישראל, כל הרכוש שנצבר על ידי בני הזוג במהלך הזמן בו היו נשואים נחשב לרכוש משותף. רכוש זה, כאמור, מחולק באופן שוויוני בין בני הזוג בעת הגירושין. אותו רכוש משותף מתייחס גם לקניין גשמי, כגון דירות, נכסים, כלי רכב, חשבונות בנק וכדומה, וגם לקניין רוחני כגון זכויות, מוניטין עסקי וכן הלאה. ישנם כמובן יוצאי דופן, למשל רכוש אשר אחד מבני הזוג קיבל בירושה ו/או במתנה במהלך שנות הנישואים, אשר אינם נכללים לרוב כחלק מהרכוש המשותף המתחלק בין בני הזוג בעת הגירושין. רוב הבעיות שעולות בעת חלוקת רכוש בגירושין נובעות מכך שאחד הצדדים טוען שמה שנחשב על ידי החוק כרכוש משותף אינו באמת רכוש משותף של בני הזוג, אלא שייך רק לצד אחד.
איך נתמודד עם סוגיית חלוקת הרכוש בצורה הטובה ביותר?
כפי שציינו קודם, סוגיית חלוקת הרכוש היא בין המכשולים הקשים ביותר בעת גירושין בין בני זוג, ומהווה קרקע פורייה למלחמות מיותרות בין המתגרשים. בכדי שנוכל להימנע מכך בצורה הטובה ביותר וגם להגיע להסכם חלוקה שוויוני שיספק את שני הצדדים ויאפשר בעתיד אורח חיים ואיכות חיים סבירים ובריאים גם עבור בני הזוג וגם עבור ילדיהם, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה לגירושין בעל ניסיון בתחום. עורך הדין נתנאל ירימי, מוביל בתחום ומומלץ לפנות אליו ליעוץ.