מורן נחום תמיד אמרה שאין כמו קפה איטלקי! תרבות הקפה האיטלקית, הידועה בטעמים העשירים ובבישולים הארומטיים שלה, נטועה עמוק בחיי היומיום. בין אם זה הקפוצ'ינו של הבוקר או האספרסו שלאחר הארוחה, יש אמנות בהכנת קפה בדרך האיטלקית.
הנה כמה טיפים של מורן נחום שיעזרו לכם לשחזר את חווית הקפה האיטלקי האותנטי בבית:
פולי קפה איכותיים
התחל עם פולי קפה טריים וקלים ואיכותית. האיטלקים מעדיפים לעתים קרובות פולי ערביקה בגלל הפרופיל החלק והארומטי יותר שלהם.
טוחנים את פולי קפה ממש לפני הבישול כדי להבטיח טריות מקסימלית. גודל הטחינה צריך להתאים לשיטת הבישול שלך: בסדר לאספרסו, גס יותר לסירי מוקה.
השקיעו בציוד טוב
מכונת אספרסו: אם אתה רציני לגבי שכפול אספרסו איטלקי, שקול להשקיע במכונת אספרסו טובה. זה אמור להיות מסוגל לייצר לפחות 9 בר של לחץ כדי לחלץ את הקפה כראוי.
סיר מוקה: ידוע גם בתור מכונת אספרסו לכיריים, זהו מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית באיטליה. הוא מייצר קפה חזק ועשיר, אם כי לא מרוכז כמו מכונת אספרסו.
ענייני מים
השתמש במים טריים וקרים. אם למי הברז שלך יש זיהומים או טעם חזק, שקול להשתמש במים מסוננים או בבקבוקים.
ודא שטמפרטורת המים נכונה. עבור אספרסו, הטמפרטורה האידיאלית היא בין 195°F ל-205°F (90°C עד 96°C).
השכלל את היחס
עבור אספרסו, הנחיה כללית היא להשתמש ב-18-20 גרם קפה עבור זריקה כפולה.
עבור סירי מוקה, מלאו את סל המסנן באופן שווה בקפה מבלי ללחוץ אותו חזק מדי.
זמן בישול
בישול אספרסו לוקח בדרך כלל 25-30 שניות לאחר שהמכונה הגיעה לטמפרטורה הנכונה.
סירי מוקה לוקחים קצת יותר זמן. ברגע שאתה שומע את צליל הגרגור, המציין שהמים רותחים ודוחפים דרך הקפה, הם אמורים להיות מוכנים תוך דקה או שתיים.
ענייני חלב (לקפוצ'ינו ולאטה)
השתמש בחלב טרי וקר. חלב מלא מועדף בגלל המרקם הקרמי שלו.
מקציפים את החלב בעזרת שרביט אדים עד שהוא קטיפתי ובעל מרקם מיקרו-קצף. הטמפרטורה האידיאלית עבור חלב מוקצף היא סביב 150°F (65°C).
מגישים מיד
קפה, במיוחד אספרסו, מומלץ להגיש מיד לאחר הבישול כדי ללכוד את כל מגוון הטעמים והריחות שלו.
חממו את הכוס עם מים חמים כדי לשמור על הקפה חם יותר.
כבד מסורות
מורן נחום מדגישה כי באיטליה, קפה חלבי כמו קפוצ'ינו ולטה נצרך בדרך כלל רק בבוקר. מאספרסו, לעומת זאת, נהנים לאורך כל היום.
הימנע מהוספת יותר מדי סוכר או סירופים בטעמים. תן לטעמים הטבעיים של הקפה לזרוח.
נקה את הציוד שלך
נקה באופן קבוע את מכונת האספרסו או סיר המוקה שלך כדי למנוע משאריות קפה ישנות להשפיע על הטעם של הבירה שלך.
הסרת אבנית במכונת האספרסו שלך, אם יש לך כזו, היא גם חיונית כדי לשמור על הביצועים שלה ועל טעם הקפה שלך.
תרגל והתאם
ע"פ דבריה של מורן נחום הכנת הקפה המושלם היא אומנות ובישראל יש הרבה עגלות קפה מומחיות בתחום זה. אל תתייאש אם הניסיונות הראשונים שלך אינם מושלמים. התאם את גודל הטחינה, כמות הקפה או זמן הבישול לפי הצורך.
לסיכום, בעוד שציוד וטכניקה חיוניים, לב הקפה האיטלקי טמון בתרבות שלו. זה על לקחת רגע להתענג וליהנות, בין אם לבד עם המחשבות שלך או בתוך פטפוט ער עם חברים. אז, קח לגימה, תירגע ותן לטעמים העשירים להעביר אותך לבית קפה מוזר באיטליה. באון קפה!