יום הולדת חגיגה נחמדת, אולי, אבל כשאתם ההורים ואתם אלו שצריכים להכין עוגת יום הולדת בתוך כל העומס, בואו נגיד כי לא מדובר על משימה קלה במיוחד. אבל האמת היא כי אתם ממש לא חייבים להיות שפים מנוסים בשביל להוציא עוגת יום הולדת מושלמת. כאן תמצאו כמה מתכונים פשוטים ובעיקר, טיפים מצויינים, שיאפשרו לכם להכין עוגה מהאגדות, גם אם אין לכם בכלל ניסיון באפיה.
כמה טיפים שישדרגו כל עוגת יום הולדת
לפני שיהיו לנו מתכונים לשתף בהם ולפני הכל, בואו נדבר על הדברים שעושים עוגת יום הולדת לעוגה מוצלחת באמת:
- הקישוטים: לא משנה איזו עוגה אתם בוחרים לעשות, כל מה שאתם צריכים זה בסיס טוב, ציפוי מושלם, אם זה ציפוי שוקולד או קצפת ואתם יכולים לעשות עם העוגה מה שתרצו ולעצב אותה כמו שאתם רק מדמיינים.
- תמיד אפשר להניח ממתקים על העוגה: נחשבי גומי, ממתקים משוקולד, גם מוסיפים טעם וגם מוסיפים עוד בעיצוב מושלם לעוגה מהחלומות.
- אפשר להדפיס תמונה על בצק סוכר: בבתי עסק רבים מכינים כמו דפים דקים מסוכר עליהם אפשר להדפיס כל תמונה. לכן, גם אם אתם ממש לא יודעים לאפות ובנס יוצאת לכם עוגת שוקולד, אתם רק צריכים להניח את התמונה האכילה על העוגה ואתם מסודרים.
עוגת שוקולד כמו שילדים אוהבים
אז באמת אי אפשר לדבר על עוגות יום הולדת בלי להזכיר את עוגת השוקולד המיתולוגית, זו שפשוט אין יום הולדת בלעדיה. כדי להכין עוגה מצויינת הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד לסדר את כל המצרכים לפני שתתחילו להכין את העוגה ולחמם את התנור על 180 מעלות כעשר דקות לפני האפיה. אנחנו יודעים, זה אולי נשמע קצת מסובך, אבל כל מה שצריך זה להקפיד על הכמויות ואתם תהיו בסדר גמור.
מצרכים: תבנית אפיה סטנדרטית, נייר אפיה, כוס שמן, ארבע ביצים, כוס סוכר לבן, כוס שוקוליט אפשר גם קקאו אבל שוקוליט עושה עבודה טובה יותר בדרך כלל, חבילה של שמנת מתוקה להקצפה, כוס קמח תופח או קוס של קמח רגיל ושקית אבקת אפיה. 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
מתכון: מערבבים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה ומוסיפים את השמן. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשוקוליט. אפשר להוסיף גם קמצוץ מלח. מאחדים את התערובות ומוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה. מערבבים את שאין יותר גושים, יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בערך עשרים דקות, עד שקיסם היוצא מהעוגה נשאר יבש. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים אותו עם שארית השמנת המתוקה. יוצקים את הציפוי על העוגה החמה ובוזקים סוכריות צבעוניות.
עוגת יום הולדת עם קצפת
אז אם אתם דווקא לא מתחברים לעוגת השוקולד המסורתית, ומחפשים פתרון אחר בתוך עוגות יום הולדת, אנחנו נציג את המקבילה הטעימה לא פחות, עוגת הקצפת. את הבסיס לעוגה אנחנו מכינים מעוגת ספוג מסורתית ועל העוגה, בנוסף על הקצפת, אנחנו בדרך כלל נסדר פירות. אגב, אפשר להכפיל את הכמויות וכך להכין עוגה בשכבות. זה גם נראה טוב וזה גם פשוט טעים כל כך.
מצרכים: 5 ביצים גדולות, ¾ כוס סוכר לבן, 1/3 כוס שמן, כוס וחצי קמח רגיל, כפית אבקת אפייה. לקצפת, מיכל שמנת מתוקה, חבילה של אינסטנט פודינג וניל. אפשר להוסיף פירות כמו תותים למי שאוהבים.
מתכון: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית ביצים וסוכר לתערובת נפוחה. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. אז מנפים את הקמח בזהירות וממשיכים לערבב, גם אם הנפח לרגע נפל הוא יחזור שוב בקרוב. שימו לב כי אין גושים והכניסו את העוגה לתנור. היא נאפת בתוך עשרים עד עשרים וחמש דקות. הוציאו אותה אם קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. לקצפת, ערבבו במיקסר חבילה של אינסטנט פודינג וניל עם שמנת מתוקה להקצפה עד לקבלה של קצף יציב. עכשיו, כל שצריך זה להוציא את עוגת הספוג, להניח את הקצפת ולסדר פירות לעוגת יום הולדת מושלמת.
אל תדאגו, הכי חשוב זה שהעוגה תהיה טעימה
גם אם אתם לא כל כך אוהבים לאפות, כל עוד תקפידו על הסדר ותכינו את המצרכים מראש, אין סיבה שלא תוציאו עוגה מושלמת לכבוד יום ההולדת. לעוד מתכונים של עוגות יום הולדת בעשר דקות כנסו לאתר.