אם מסתכלים קצת ברשת, ניתן למצוא אי אילו המלצות לגבי תזונה במהלך ההיריון והזמנה לפתח לכך מודעות. חשיבות הדבר טמונה בהיות תקופת ההיריון, מעין אתגר תזונתי לגוף.
אפשר שההיריון ידרוש משהו כמו 80 אלף קלוריות (מקור: אתר כללית) על מנת לספק לתינוק את אספקתו וישנה המלצה שקלוריות אלו יגיעו ממזונות שיש בהם מידה מיטיבה של רכיבי תזונה חיוניים. התינוק הרי סומך על אימו לכלל רכיבי התזונה, ובאחריותה למלא את צרכיו התזונתיים במהלך תקופת ההיריון.
מה לגבי שליטה על התזונה שלך?
אם בתקופת ההיריון נדמה שישנם גורמים שאינם בשליטת האם, הרי שהגורם התזונתי, קרוב לוודאי, אכן נמצא בשליטתה. ישנם מזונות שאסור לאכול, וישנם מזונות שמומלץ. ישנם תוספים שמומלץ ותוספים שלא. ניתן להתייעץ עם גורם מטפל. יכול להיות שהוא ימליץ על תוסף ברזל לנשים בהריון, אולי במינון מסוים עבור שליש מסוים באשר הוא. כמו גם, במינון שונה לאחר הלידה. ואולי לא – כל מקרה לגופו ויש להקשיב לגוף נאמנה ולברור מה מתאים באמת. לגבי תזונה מתאימה: יש שיגידו שאם האם אוכלת מספק, העובר יכול לקבל איתותים שהכל בסדר. אך אם התזונה עתירה בשומן, סוכר ומלח אפשר שזה לא תהיה התזונה האופטימלית עבורו כמו גם יכולה לעודד עלייה עודפת במשקל ושמא אולי גם את התסמינים הקשורים בכך.
מה לגבי תוספת קלורית בזמן ההיריון?
יש לציין, כי בזמן היריון לא אוכלים בשביל 2. אין צורך להעמיס בקלוריות. למעשה, בשליש הראשון אין עליה בקלוריות הנשרפות, על כן אין צורך להוסיף קלוריות במהלך שליש זה. בעוד מהשליש השני, יש אשר ימליצו על תוספת קלורית של כ-300 קלוריות ביום. זה יכול לקבל ביטוי כדרך מנה בינונית של סלט ירקות וכפית שמן זית. אם כי, כל מקרה לגופו ויש מקרים בהם יהיה נכון להאמיר בקלוריות, בייחוד אם מדובר בנשים במצב של "תת משקל", ו/או אלו שעוסקות בפעילות מרובה. באופן דומה, אפשר שיהיה צורך בכמות פחותה יותר של תוספת קלורית.
מה לגבי טיפים לתזונה בזמן ההיריון?
יש בעלי מקצוע בתחום תזונת ההיריון אשר מחזיקים בטיפים ותפישות מסוימות לגבי אורח התזונה הנכון בזמן ההיריון. באם נדמה שמשהו מן הטיפים מצלצל לך בפעמונים הפנימיים כאמת רלוונטית עבורך, מוזמנת לשלב את המידע לתוך ההתנהלות התזונתית שלך. לדוגמה, ישנה המלצה להגביר את צריכת הירקות. אם עד עכשיו לא היה ניסיון לאכול סלטים או להוסיף ירקות לארוחת הצהריים, ההמלצה היא לשלב אותם בשלל הארוחות, תוך גיוון שלל סוגי הירקות. לרבות גזר, פלפל וצנונית, ברוקולי, כרובית, שעועית צהובה ושעועית ירוקה (וכן הלאה).
המלצה אחרת, היא מזעור צריכת מזונות מעובדים וממתקים אחרים וכל פריט מזון העשיר בסוכר מוסף ורכיבים שאין צורך לצרוך במהלך ההיריון במיוחד (ובכלל, בפרט). בייחוד אם מדובר ברכיבים שלא רק "שאינם בריאים", הם גם לא מוספים ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון אל מול הכמות הקלורית שהם מוסיפים לתזונה. למידע נוסף לגבי נושא התזונה, ניתן ליצור קשר.