עומדים לחדש את ביטוח הרכב ומתלבטים האם להוסיף כיסוי מקיף או להסתפק בביטוח החובה בלבד? כיום, לא כל רכב זקוק לביטוח מקיף ולמעשה חברות הביטוח אינן מסכימות להעניק את מטריית הכיסויים המקיפה לכל רכב. בואו נגלה מה כולל הביטוח המקיף? מדוע כדאי לשקול להוסיף אותו? והאם ניתן להסתדר בלעדיו?
מה ההבדל בין ביטוח החובה לביטוח המקיף?
הביטוח המקיף לרכב בא לענות על צורך חשוב של נהגים ובעלי רכבים – תשלום עבור נזקים לרכב כתוצאה מתאונה, גניבה או אירוע אחר כמו: שריפה ונזק. ביטוח החובה, לעומת זאת, מכסה רק את נזקי הגוף של אנשים שנפגעו ברכב, הלכו בדרך ונפגעו באשמתכם מפגיעת הרכב (הולכי רגל) או נהגים ברכב שנפגע בתאונה. לכן, אם אתם רוצים לקבל פיצוי ולתקן את הרכב שלכם לאחר תאונה או גניבה תזדקקו לפוליסת ביטוח מקיף לרכב.
מדוע לא כל רכב ניתן לבטח בביטוח מקיף?
כאשר פונים לחברות הביטוח ומבקשים הצעה לביטוח מקיף ישאלו אתכם מה סוג הרכב ומה השנתון שלו? חברות הביטוח לא יסכימו לבטח רכבים ישנים מאד בביטוח מקיף. מדוע? הן משום שקיימת סבירות גבוהה יותר לתקלה מכנית הגורמת לתאונה ברכב זה. והן משום שמבחינה כלכלית פעמים רבות הפוליסה המשולמת במשך מספר שנים עולה על עלותו של רכב זהה בשוק המכוניות המשומשות.
לדוגמה: אם תתקשרו לחברת הביטוח על מנת לבטח רכב משנת 1995, קיים סיכוי גבוה שיוצעו לכם ביטוח חובה וביטוח צד ג' בלבד. רכב כזה עולה היום בין שמונת אלפים לעשרת אלפים שקלים. הדבר נכון לגבי דגמים משפחתיים דוגמת סובארו אימפרזה או מיצובישי קולט. רכבי יוקרה, לעומת זאת, עשויים לשמור על ערכם לאורך זמן ויהיו חברות ביטוח שיסכימו להעניק לרכב כיסוי מקיף ועדיין ישתלם כלכלית לרכוש את הפוליסה.
מה עוד מכסה הביטוח המקיף?
כיום, חברות הביטוח מגדילות את היקף הפיצוי המגיע לכם גם למקרי ביטוח נוספים בתוספת תשלום כאשר אתם רוכשים את הביטוח המקיף. מלבד פיצוי במקרה של תאונה או גניבה, תוכלו לקבל גם פיצוי במקרה שהמפתחות של הרכב אבדו או שננעלתם מחוץ לרכב. פיצוי על אובדן ארנק, רכב חלופי במקרה של גניבה, טוטאל לוס או נזק שאינו מאפשר לכם לנסוע ברכב. שירותי דרך וגרירה סביב השעון ואפילו שירות VIP המוצע רק על ידי חלק מחברות הביטוח במסגרתו במקרה של תאונה נציג החברה יטפל ברכב ואתם תוכלו לנסוע במונית ללא תשלום ליעדכם (עד למרחק סביר).
חלק מחברות הביטוח יציעו גם כיסויים נוספים כמו במקרה ששמשת הרכב נשברה מכל סיבה שהיא – אם בשל תאונה או בשל נפילה של חפץ כבד על השמשה. לצד כיסויים אלה תמצאו גם כיסוי למראות הצד של הרכב ואפילו פנסים.
האם אפשר להסתדר בלי הביטוח המקיף?
הביטוח המקיף מוסיף עוד מספר אלפי שקלים לשנה למשפחה, במיוחד אם יש לכם שני רכבים ויותר. לכן, חלק מהמשפחות מחליטות לוותר על כיסוי זה. ניתן להסתדר בלעדיו, אמנם, אך צריך לזכור כי אם יתרחש מקרה ביטוח כמו: תאונה, גניבה או פגיעה ברכב – תאלצו להפרד מסכום גבוה יותר מעלות הביטוח על מנת לתקן את הרכב או לרכוש רכב חדש. לא נעים.
לכן, אם יש באפשרותכם מומלץ לבטח לפחות את אחד הרכבים בבית, היקר והחדש מביניהם, בפוליסת ביטוח מקיף ולדעת כי אתם מכוסים לחלוטין.
האם ניתן לשדרג ביטוח צד ג' לביטוח מקיף באמצע תקופה?
התשובה היא כן, כאשר התנאים לביטוח מקיף, במידה והרכב חדש מספיק ועומד בתנאי חברת הביטוח הם רכישת הפוליסה לפני התרחשות מקרה הביטוח. לא ניתן, כמובן, לרכוש את הפוליסה לאחר שקרתה תאונה או שהרכב נגנב. כל עוד הרכב במצב מכני סביר, והצגת אישורים על העדר תביעות כמובן, אתם יכולים לרכוש את הביטוח המקיף גם אם היה לכם ביטוח צד ג' לפני כן.
לסיכום, ניתן להסתדר בלי ביטוח מקיף ולהסתפק בביטוח החובה וצד ג'. עם זאת, אתם מוותרים מראש על זכותכם לפיצוי במידה והתרחשה תאונה שגרמה נזק כבד לרכב או שהוא נגנב. מומלץ, למען השקט הנפשי, לקבל את מירב הכיסוי כעת ולא להסתכן בהוצאות כבדות מאוחר יותר. שכן, לא ניתן לדעת מה ילד יום ואינכם יודעים אם יהיה בכיסכם את הממון הדרוש על מנת לקנות רכב חדש או לתקן רכב שנפגע.