כולנו משלבים את חמשת החושים כאשר אנו רואים את המנות המוגשות לשולחן. לצד הניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו, הטעם הנפלא והטקסטורה הנכונה. אנו רוצים להרשים את האורחים שלנו גם במראה מושך לכל מנה. המראה הטרי של הפירות, הדרך בה מעוצב הסלט שלנו והעיטורים המונחים על המנות העיקריות בשלל צמחי תבלין ותוספות על מנת לגרות את העין ולהעשיר את המנות בטעם.
בסוף הארוחה, כאשר הקינוחים מגיעים אפשר לשחק עם הצבעים השונים של כל קינוח וליצור שילובים מרעננים של קשת צבעים מתקתקה. אספנו עבורכם חמישה קינוחים עם חמישה צבעים שונים.
פאי תותים – מתחילים עם אדום חזק
תות שובב ועסיסי משדרג כל ארוחה וכאשר אנו מצרפים אותו לפאי מושקע אנו יוצרים את הקינוח האדמדם המושלם. איך מתחילים? אנו יכולים להכין את הבצק בעצמנו (עם כל מתכון פשוט לבצק פריך) או לקנות בסיס בצק לעוגת פאי. לאחר מכן אנו חותכים כחצי קילוגרם תותים לכל פאי שנרצה להכין, מערבבים בזריזות כוס סוכר עם כוס מים ומוסיפים לה שתיים או שלוש כפות קורנפלור. אחר כך מרתיחים את כל התערובת המתוקה הזו. לאחר שהיא מסמיכה, נוסיף את התותים החתוכים ונערבב את החגיגה האדומה. נסדר אותה בתוך הבצק הפריך ונקרר אותה לשעה. מי שרוצה ליצור גרסה קלילה יותר של הפאי יכול גם להשתמש בג'לי במקום הקורנפלור והסוכר ולתת לו להתקרש מעט לפני ששמים אותו על הבצק.
גלידת פיסטוק – מוסיפים ירוק לשולחן
מי שלומד קולנוע, איור או צילום מכיר היטב את גלגל הצבעים ואת היופי שיש בשימוש בצבעים ניגודיים. הניגוד של האדום הוא שילוב של כחול וצהוב – הירוק. כעת נוסיף גם את הצבע הזה לשולחן האוכל בצורה המהירה ביותר שיש – גלידת פיסטוק טעימה. אופן ההגשה שלנו יכול להיות רגיל עם גביעי וופלים ותוספות של פצפוצי שוקולד ושברי פיסטוקים אמתיים או להגיש בצורה ייחודית במיוחד בה נכין קערות קטנות משוקולד על ידי המסה של שוקולד חלב על גבי בלון מנופח. לאחר מכן יש להוציא בזהירות את האוויר מהבלון ותוכלו להגיש את הגלידה בתוך כוס השוקולד שיצרתם. בכל דרך בה תבחרו להגיש את הקינוח שלכם, תוכלו לפנק את האורחים שלנו בטעם קריר ומתקתק.
עוגת גבינה לוטוס – בין לבן לחום
אנו עוברים לצבע מעט סולידי יותר – הבז'. הקינוח הבא שלנו קל מאד להכנה – עוגת גבינה לוטוס שמכינים בכמה דקות. את הבסיס נבנה מעוגת גבינה פשוטה וקנויה או שתוכלו להכין את העוגה לבדכם עם החומרים הבסיסיים: חמאה, מלית גבינות משובחות, סוכר ושמנת (יש לא מעט מתכונים לחגיגה הנפלאה הזו.) מעל העוגה נפזר עוגיות "לוטוס" שבורות או ממרח לוטוס שמעניק לעוגה את הטוויסט המתקתק בטקסטורה אחרת.
קרם ברולה עם בננות – חגיגה צהובה
רוצים להוסיף את צבעי השמש וליצור שולחן קייצי ומפנק? נתחיל בקרם ברולה אותו מכינים במהירות ונגיש אותו עם חתיכות קטנות של בננות מקורמלות בתחתית הכוס. את קרם הברולה מכינים עם ביצה, שני מכלי שמנת, סוכר וחלמוני ביצה (תוכלו למצוא מתכונים בקלילות ברשת). לאחר שהכנו את הקרם נפזר מעליו מעט סוכר בשכבה אחידה – נשתמש במבער או נכניס את הקינוח לתנור למספר דקות וניצור את השכבה הכהה יותר מעל לקינוח. אפשר להוסיף גם מעט בננות מעל או גרידת קוקוס על מנת ליצור את המראה המושלם.
מוס שוקולד ורוטב תפוזים – שיהיה לכם יום כתום
הקינוח הבא שלנו משלב את המנה המוכרת והקלה כל כך להכנה – מוס שוקולד בשילוב טעמו הנפלא של התפוז המוסיף גוונים כתומים לשולחן האוכל. לאחר שהכנו את המוס נכניס אותו למקרר וכאשר התקרר מעט נוסיף רכז תפוזים עם קורנפלור וסוכר וניצור שכבה אחידה בטעם תפוזים מעל למוס השוקולד. לקינוח הזה יש טעם מיוחד, חמצמץ-מתוק. אם אתם רוצים להפוך את המנה לגרסה משודרגת המתאימה לאורחים מבוגרים בלבד – הוסיפו מעט ליקר תפוזים למוס השוקולד עצמו ותנו לטעמים להשתלב בצורה מושלמת.
אתם מוכנים לארוחה מפנקת במיוחד עם קינוחים שיוצרים קשת צבעים מעניינת. לצד הקינוחים תוכלו למקם מפיות או נרות בצבעי המנה ולחזק את הקונספט הצבעוני בו בחרתם. רוצים להראות כמו שפים מקצועיים? הגישו את המנות בקערות מעוצבות המונחות על גבי צלחות מרובעות ו"ציירו" קוויים מזוגגים על הצלחת עם סירופ שוקולד. כך, גם הקינוחים הקטנים יותר ימלאו את השולחן ויראו יפים מתמיד.