כפר סבא ממשיכה להוביל במדדים ארציים במגוון תחומים. במדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות העפילה כפר סבא לעשירייה הפותחת. מדובר על מדד של המרכז הבינתחומי שהוצג בכנס "ערים חכמות" לאחרונה.
המדד ניקד את הערים לפי ארבעה קריטריונים: אסטרטגיה עירונית לעיר חכמה ומקיימת; ניהול עירוני חכם ומבוסס מידע; בינוי, קיימות ותשתיות חכמות; חדשנות, חינוך וכלכלה מקומית.
מתוך 16 הערים שנבדקו במדד, כפר סבא דורגה במקום ה- 6 והמכובד עם ציון גבוה של 81 (B+). בקריטריון "אסטרטגיה עירונית לעיר חכמה ומקיימת" קיבלה העיר 14 נקודות, ובקריטריון "ניהול עירוני חכם ומבוסס מידע" קיבלה את הציון 18 שהוא מעל הממוצע שנקבע. בתחום "בינוי, קיימות ותשתיות חכמות" הציון שהתקבל הינו 35 נקודות, ובנושא "חדשנות, חינוך וכלכלה מקומית" התקבל הציון 14.
מדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות הוא מסמך ראשון מסוגו בישראל שמעריך ערים בישראל כ"ערים חכמות ומקיימות", והוא בין הבודדים בעולם שבוחן את השילוב של ניהול, אסטרטגיה וקיימות עירונית תוך בחינת התאמתן לעולם של חדשנות וטכנולוגיה. המדד הוא כלי דינמי שנועד לסייע לערים להתקדם – בהתאם ליכולות ולמשאבים שלהן – לעבר ניהול מקיים, יעיל, שוויוני ומשתף, תוך התאמתו לכל עיר – ולכל תושביה.
הגדרת עיר חכמה לפי מדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות גורסת כי עיר תהיה חכמה, כאשר התושבים והמנהיגים ישתמשו בנתונים, מידע וידע וישתפו אותם – במטרה להבטיח עתיד מקיים, זאת באמצעות: אימוץ כלי תכנון ומשילות מבוססי מידע; שילוב ניהול וייצור משאבים ושירותים מבוססי קהילה; גיוס חדשנות כמענה לאתגרי המקום.
רפי סער, ראש העיר, "שמחתי לשמוע שכפר סבא דורגה במקום ה- 6 במדד הבינתחומי לערים חכמות ומקיימות, אין ספק כי עוד נותרה לנו עבודה רבה על מנת להגיע אל המקום הראשון, אך אנחנו נחושים לעמוד במשימה. בעיני, הפיכתה של עיר לעיר חכמה הוא נושא מהותי שכן הוא יסייע בניהול נכון יותר של העיר ויתרום לחסכון במשאבים עירוניים. כראש עיר אני מתכוון להוביל את ההשקעה בתחום זה תוך הרחבת מגוון השירותים המקוונים והמערכות הטכנולוגיות התומכות לרווחת תושבי העיר, וזאת בהמשך לתוכנית העבודה אותה הצגתי לציבור".