במסגרת הפרויקט הארצי "תיאטרון עדות" הציגו תלמידי חטיבת הביניים שז"ר בכפר סבא את סיפורי ניצולי השואה הכפר סבאים. ד"ר דבי שני: "דרך חווייתית ועוצמתית לשמר את אירועי אותם שנים"
תלמידי שכבת ט' בחטיבת הביניים שז"ר בכפר סבא הלוקחים חלק בפרויקט "תיאטרון עדות- לספר כדי לחיות", העלו השבוע הצגה המספרת את סיפורם של ניצולי השואה מכפר סבא, וזאת לציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה. על הפרויקט הייחודי אחראים עירית ועזרא דגן, מבכירי התיאטרון הישראלי, אותו הם מפעילים בתמיכת וועידת התביעות ניהול תקציבי ומקצועי אשל ג'וינט ישראל. בעיריית כפר סבא מוביל את הפרויקט אגף קהילה רווחה ונוער, המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת, בשיתוף עם ד"ר דבי שני, חברת המועצה ויו"ר הוועדה העירונית למען שורדי השואה.
הפרויקט הייחודי הינו ארצי ומטרתו לקדם, לפתח ולהפיץ פרויקטים חינוכיים המפגישים ניצולי שואה עם דור שני ושלישי במפגשים שבועיים בהם בני הנוער שומעים את סיפורם של שורדי השואה. וכל זאת כדי לשמר את זיכרון השואה גם לדורות הבאים. תהליך העבודה בקבוצה מובנה ומבוקר בעזרת שיטות וכלים טיפוליים מתחום התיאטרון כגון: דרמה, תרפיה, תיאטרון סיפור, תיאטרון פליי-בק ועוד. סיפורו האישי של כל ניצול המשתתף בפרויקט מועלה על הכתב וכל הסיפורים מוצגים בסופו של התהליך על במה – במופע המומחז ומבוים במקצועיות וברגישות רבה וכולל תלבושות. המופע מצולם, מוסרט ומתועד, ולבסוף מחולק לניצולים ולתלמידים בכל פרויקט כמזכרת שתישאר כעדות לסיפורם עבור בני משפחותיהם ועבור ההיסטוריה.
הקשר שנרקם בין המבוגרים לצעירים – בין הדור הראשון לשלישי הינו חזק ומרגש. הקשר המיוחד הזה מעניק לניצולים את הכוח להמשיך ולהתמודד עם החיים. הם מפיחים בהם את הרצון להמשיך ליצור, לאהוב, לחבק ולהתמודד ובעיקר – לרצות לחיות!
צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "כפר סבא שלנו היא ביתם של כ- 2,000 ניצולי שואה, תושבים ותיקים שבנו את העיר במו ידיהם ועל כן כחברה וקהילה אנו חבים להם רבות. מחויבותנו המוסרית והלאומית היא ללקט כל בדל עדות שטרם סופר, במטרה לשמר את הזיכרון גם לדורות הבאים. אני מבקש להודות לכל העוסקים במלאכה ולכל מי שתרם להצלחתו של פרויקט ההנצחה החשוב הזה שבזכותו יישארו סיפורי ניצולי השואה חרוטים בלב כולנו".
ד"ר דבי שני, חברת מועצה ויו"ר הוועדה העירונית למען שורדי השואה, "השנה החלטנו לשלב את פרויקט 'תיאטרון עדות' בעשייה המתמשכת והאינטנסיבית למען שורדי השואה והנצחת סיפורי חייהם והישרדותם, השואה והתקומה הפרטית שלהם. הפרויקט הייחודי הינו דרך חווייתית ועוצמתית לשמר את אירועי אותם שנים. אני חשה גאווה על התהליך המרגש ועל התוצאה הנפלאה. תודתי נתונה לשורדי השואה שהסכימו לחשוף ולהיחשף בתהליך, ולתלמידי שז"ר שתרמו ממרצם ומרוח ההתנדבות שלהם למען המטרה הנעלה".
שוש דרימר, מנהלת המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת, "בזכות שורדי השואה האמיצים שהשתתפו בתכנית ובזכות תלמידי שז"ר המוכשרים זכינו לחוויה מרגשת, מלמדת ומעצימה שלא תשכח לעולם. כ- 1500 הצופים נחשפו לתהליך שבני הנוער ושורדי השואה עברו ביחד במפגשים שבועיים במשך שנה לשם הנחלת מסרי השואה לדורות הבאים. אני מודה לכל מי שאיפשר את קיום הפרויקט ובייחוד לעירית ועזרא דגן, לחטיבת שז"ר ולעובדות במחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת".