ראשי הרשויות בשרון חברו למאבק משותף נגד תחנת הכוח וחברת ריינדיר אנרגיה, ושיגרו מכתב חריף אל הוועדת לתשתיות לאומיות."אנו מביעים דאגה כנה ואמתית בנוגע לתקינות ההליך. חוסר המענה לבקשותינו הלגיטימיות לקבלת חומרים שעל החברה היזמית היה להציג על פי דין אינו מניח את הדעת ויוצר תחושות מטרידות אשר אינן מאפשרות לעבור לסדר היום"
המאבק בתחנת הכוח הדו- דלקית המתוכנתת ב"מפגש השלום" עולה שלב, ראשי הרשויות בשרון המזרחי חברו למאבק משותף. יחד שגרו מכתב חריף אל הוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל), בדרישה חוזרת לקבלת החומרים והמידע הנדרש על תחנת הכוח ועל חברת ריינדיר אנרגיה בע"מ. הרשויות המדוברות: עיריית כפר סבא, המועצה האזורית דרום השרון, המועצה המקומית כוכב יאיר- צור יגאל, עיריית טייבה, המועצה המקומית ג'לג'וליה והמועצה המקומית אלפי מנשה.
החומרים אותם מתבקשת חברת ריינדיר להגיש כוללים: אישור רשות מקרקעי ישראל לשימוש בקרקע שבבעלותה, המלצת מנהל התכנון לגבי זיקה תכנונית, אישור רשות החשמל אודות קיומה של זיקה ותיעוד של מועד המצאתה, תיעוד בחינת החלופות שהתנהלה בות"ל בנוגע לחלופות שנפסלו בשל סעיף "ישימות קניינית" והיתכנות כלכלית של החברה המבצעת.
במכתב המדובר ציינו ראשי הרשויות כי "למרבה הצער טרם קיבלנו מענה לבקשותינו השונות לעיון בחומרים, למרות בקשות חוזרות ונשנות גם בעל פה. מעבר לחשש הכבד המכונן בלבנו כי התכנון הנדון מסכן את ביטחונם ואת בריאותם של תושבינו ועלול להביא לפגיעה קשה במרקם החיים האזורי, אנו מביעים דאגה כנה ואמתית בנוגע לתקינות ההליך. חוסר המענה לבקשותינו הלגיטימיות לקבלת חומרים שעל החברה היזמית היה להציג על פי דין אינו מניח את הדעת ויוצר תחושות מטרידות אשר אינן מאפשרות לעבור לסדר היום".
עוד הוסיפו כי הם מבקשים לקבל לידיהם את "מלוא החומרים שעל ריינדיר אנרגיה לספק במסגרת ההליך ולהתעדכן בדבר לוחות זמנים. בפרט ביקשנו לעיין בזיקה הקניינית, שהצגתה בתוך 30 יום מיום מתן החלטת הממשלה הינה תנאי מוחלט לקידום התכנון על פי החלטת הממשלה".
במאמר מוסגר צוין כי נודע שחברת ריינדיר אנרגיה ביקשה בעת האחרונה לשנות את תכנון תחנת הכוח כך שזו תשתרע על שטח הגדול כמעט פי שתיים וחצי מהתכנון המקורי, וזאת מבלי שניתן עדכון רשמי מטעם הות"ל.
בתוך כך נמסר ממטה המאבק המשותף כי החששות הכבדים נובעים הן מהתכנון להקמת תחנת הכוח במפגש השלום והן מהתכנון של חברת אדלטק אנרגיות בע"מ להקמת תחנת כוח נוספת בשטחי היישוב צור נתן. "שתי התחנות מתוכננות באזור הסובל מעקה באיכות האוויר, עתידות להיבנות על קרקע חקלאית, בסמיכות בלתי נסבלת לתושבים רבים מצד אחד ולגדר המערכת מצד שני. כעת התכנון במפגש השלום הוא בשלב תכנוני מאוד מתקדם ומסוכן. אולם רשויות השרון ותושבי האזור לא ינוחו ויעשו כל שביכולתן על מנת למגר את תכנון הקמת שתי תחנות הכוח".
צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר כפר סבא, "מזה מספר חודשים שאנו פועלים כנגד החלטת הממשלה להקמת תחנת הכוח מבוססת הגז, והבענו את התנגדותנו הנחרצת בכמה הזדמנויות. חשוב להזכיר כי ההליך המדובר נעשה ללא כל שקיפות עם ראשי הרשויות או התחשבות בהשלכות הסביבתיות, הבריאותיות והביטחוניות באזור השרון. בחודשים האחרונים כחלק ממאמץ משותף חברנו אל ראשי הרשויות, והרחבנו את המאבק. אנו דורשים מהות"ל את המסמכים המדוברים, ומצפים לקבלם לידינו בהקדם האפשרי".
ד"ר מוטי דלג'ו, ראש המועצה האזורית דרום השרון, "המיקום המוצע לתחנת הכח הוא בעייתי ומסוכן בשל קרבתו הרבה לריכוזי אוכלוסין ותשתיות לאומיות העוברות במקום כגון: חשמל, מים, כביש 6, מסילת רכבת. הקרבה של האתר לשטחי הרשות הפלסטינית מגדילה את הסכנה והאיום הנשקפים מהמתקן. לא יעלה על הדעת להקים מתקן תשתית בעל השפעות סביבתיות וביטחוניות ללא תיאום והסכמת הרשות המקומית בשטחה הוא יוקם".
שימי אליאל, ראש המועצה המקומית כוכב יאיר- צור יגאל, "בחודשים האחרונים אנו נמצאים במאבק ציבורי מורכב מול מספר רב של בעלי אינטרס שמטרתם אינה טובת הציבור. כולנו הופתענו מההליך ומ״המחטף״ ובעיקר מהזריזות של אותם גורמים להקמת תחנות כוח מאנרגיית גז אל מול בתי התושבים באזור. ביחד עם רשויות נוספות באזור חתמנו על הסכם משותף והקצאת משאבים רבים עבור המאבק במטרה לסכל את התכנית ההזויה הזו שתביא ללא ספק לפגיעה באיכות החיים של תושבינו ובסביבה ייחודית זו".
פאיק עודה, ראש המועצה המקומית ג'לג'וליה, "אין ספק שתחנת הכוח תפגע לא רק באיכות החיים של תושבי הסביבה אלא מהווה נזק בריאותי כבד. לכן כל הרשויות באזור-ערבים ויהודים- לחבור יחדיו על מנת להתנגד ולהשמיע את קולם המשותף "דיי לזלזל בתושבי השרון". אנו מקווים שהמאבק המשותף יישא פרי ונוכל להימנע מרוע הגזרה שמנסים להנחית עלינו. אנו פונים לתושבי השרון להשמיע את צעקתם ולצאת למאבק בתחנה. בנוסף למאבק של המועצות והעיריות".