הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז שבמינהל התכנון, אישרה למתן תוקף את תוכנית השימור המקיפה ליישוב תל מונד.
מטרת התוכנית הינה להבטיח את שימורם ושיקומם של 10 אתרים לשימור ו-4 אתרים לשימור נופי הכלולים ברשימת השימור שאישרה ועדת השימור המקומית, להם חשיבות בתולדות ההתיישבות של תל מונד.
התוכנית איתרה וסימנה מבנים הסטורים המיועדים לשימור, ובנוסף נתנה הוראות כיצד יש לשמר את המבנים. כמו כן, התוכנית מאפשרת תוספת שימושים וכן בניה בחלק מהאתרים.
תוכנית השימור של תל מונד זיהתה את אתרי המורשת הבולטים המספרים את סיפורה של תל מונד כישוב חקלאי הראשון שהוקם בין כפר סבא לחדרה. הישוב התבסס על ענף ההדרים וכמרכז אדמיניסטרציה, שירות, חינוך ותרבות לישובים שמסביבה וזאת בעזרת סקר אתרים ונופי מורשת. האתרים שנבחרו במסגרת התכנית לשימור הינם אתרים בעלי משמעות ציבורית ומאפיינים ייחודים בתחום היישוב תל מונד.
לאתר ערכים היסטוריים, אדריכליים-אסתטיים ונופיים גבוהים.
בין האתרים הכלולים בתכנית ניתן למצוא את הבריכה ומגדלי המים ההיסטוריים המספרים את סיפור החקלאות באזור, בית המחנה שהוקם בשנות ה-30 והיה המבנה המרכזי במחנה הפועלים, וילה זיו שנבנתה בשנים 1937-1938 כמעון אירוח ובית קיץ על ידי הלורד ישראל משה זיו ורעייתו רבקה אשר קורות חייהם קשורים קשרים הדוקים בפעילות הציונית בכלל וביישוב תל מונד בפרט. הווילה מדגימה סינתזה יוצאת מהכלל של המגמות השונות של הסגנון הבינלאומי באדריכלות ומהווה חלק ממכלול שכלל בריכה, גן תקופתי ייחודי, חורשת אורנים, גן הנצחה, פביליון מגדל מים ומטעים.
יו"ר הועדה המחוזית מרכז, שירה ברנד ציינה: "מדובר בתוכנית חשובה המעניקה כלים תכנוניים לשימור המורשת ההיסטורית של ההתיישבות בארץ ישראל בכלל ובמרחב החקלאי של השרון בפרט".
התוכנית הינה ביוזמת המועצה המקומית ונערכה ע"י אדריכל אורי פדן.