הקורס "אימהות מובילות שינוי", בנושא הורות ומגדר, התקיים השנה במסגרת מועצת נשים ולקחו בו חלק כ-16 אימהות תושבות העיר. ובבית הספר "רמז" החליטו הילדים על שינוי היחס לנקיון והיגיינה והפתיעו אותנו במעורבותם.
עיריית כפר סבא בהובלת אגף שירות והסברה באמצעות יועצת ראש העיר למעמד האישה ומועצת נשים, הפעילה השנה קורס ראשוני מסוגו בארץ, "אימהות מובילות שינוי", בנושא הורות ומגדר. בקורס השתתפו כ- 16 אימהות תושבות העיר, ומטרתו לשלב בין קידום אג'נדה של שוויון מגדרי למעורבות חברתית של תושבות בקהילה. יש לציין כי הקורס הינו ביוזמתה של תושבת העיר, ענבל סטרנברג, ובהנחייתן של אפרת ווינטרוב ורחל לוי הרץ, ולאחרונה התקיים מפגש הסיכום.
במהלך השנה, עסקה הקבוצה בנושאים רבים מתחום המגדר, ביניהם: הסללה מגדרית, נוכחות נשים וגברים במרחבים הציבוריים, בחירות אישיות של נשים וגברים ועוד. כמו כן, המשתתפות העלו דילמות שונות שאיתן הן מתמודדות ביומיום אל מול הילדים ובכלל. בהמשך, התקיים דיון בדילמות שהועלו וכן חשיבה משותפת שעסקו בדרכים בהם ניתן לפתור דילמות אלה. מתוך עבודה זו, ניסחו המשתתפות תכנית עבודה של פרויקטים שונים בקהילה לקידום שוויון מגדרי בהקשרים של חינוך בפרט ומגדר בכלל.
כחלק מפעילות הקורס ולאחר העבודה הקבוצתית המשותפת, ממשיכות כעת האימהות לעשייה קהילתית בתחומים הקשורים במגדר. נוסיף כי הקורס המדובר, תוכנן בהשראת תכנית נמ"ש (נערות מובילות שינוי) של כפר סבא. תכנית המהווה את פרוייקט הדגל של החינוך המגדרי בעיר, כחלק מהחלטת מועצת העיר שהתקבלה בהובלת שלי עמרמי ז"ל והמתנדבות של נמ"ש להכנסת תכניות של חינוך מודע מגדר במערכת החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי
צאלה וקסמן גונן, מנכ"לית שירות והסברה, "כפר סבא מובילה בארץ במגוון תחומים, ונכון הדבר גם בתחום קידום הנשים ומגדר. פרט לקורס הנוכחי שהוכתר כהצלחה בעיר, מתקיימות מגוון פעילויות, אירועים והרצאות לתושבות העיר. אני מברכת את משתתפות קבוצת "אימהות מובילות שינוי" על עשייתן הברוכה ומאחלת להן הצלחה בהמשך עבודתן הקהילתית".
בביה"ס רמז – שמים פוקוס על ההגיינה – תלמידי בית הספר בחרו להוביל שינוי בתרבות הניקיון בביה"ס
32 תלמידים "מובילי בריאות", אותם מנחה רכזת הבריאות- סיגל גרינברג, מכיתות ג'- ה' בבית הספר "רמז" בחרו להוביל שינוי בתרבות ניקיון חדרי השירותים בבית הספר. זאת בהמשך, לפעילותם בתחום הבריאות. הקבוצה המדוברת נפגשת אחת לשבוע ולומדת על נושאים רבים ומגוונים מתחום הבריאות, ביניהם: תזונה נכונה, שמירה על הניקיון, ספורט, היגיינה ועוד. במסגרת זו, ולאחר שיח ערכי בנושא, העלו התלמידים את הצורך לשוחח בכיתות על ניקיון השירותים בבית הספר.
התלמידים הכינו תוכנית עבודה מסודרת, והיו חלק מכל שלבי התהליך: תכנון, ביצוע והערכה. במשך חודש עברו מובילי בריאות בכיתות הראו מצגת שהכינו ושוחחו על חשיבות ניקיון השירותים. לאחר מכן, התקיים שיח פורה בכיתות.
בהמשך לפעילות זו ולאחר חשיבה מה ניתן לבצע בשביל לעודד את השמירה על הניקיון בבית הספר בכלל ובשירותים בפרט, "מובילי בריאות", עברו ובדקו את חדרי השירותים ובחרו "לשפץ" בעזרת הורים את שירותי שכבות ה'-ו'. להכניס אסתטיקה ויופי לחדרי השירותים, מתוך מחשבה שמקום מטופח יגרום לילדים לשמור עליו וכדי ליצור הרגשה נעימה כאשר נכנסים לשירותים.
גלית פרדינרו, מנהלת בית הספר, "בית הספר רואה חשיבות רבה בחינוך לשמירת הניקיון והאסתטיקה אשר יהיו חלק בלתי נפרד מהקניית הרגלים וחינוך לבריאות ולערכים. כמו כן, אנו רואים את ההורים חלק בלתי נפרד מהפעילויות המתקיימות, לכן ראינו לנכון לשתף את ההורים של ילדי "מובילי בריאות" ולהיעזר בהם בפרויקט. ההורים הגיעו בשמחה ולקחו חלק פעיל בשיפוץ על חשבון זמנם היקר. הילדים למדו הלכה למעשה על חשיבות הניקיון וההיגיינה ושמחו לקחת חלק פעיל בשיפוץ השירותים למענם ולמען תלמידי בית הספר".