כאשר אנחנו חושבים על משרד הביטחון – אנחנו חושבים על גוף שמספק הגנה עלינו האזרחים. אנחנו חושבים על גוף שכל מטרתו לאפשר לנו תחושה של נוחות בגבולות המדינה או מחוצה לה, ואנו חושבים על גוף שחשוב מאד עבור מדינת ישראל.
אבל מה קורה כשיש שירות במשרד הביטחון מוביל לנזקים במי שמשרת בו? וכיצד פועלים כאשר אדם נפגע בפיגוע, פעולת איבה או כל פגיעה אחרת שקשורה לביטחון המדינה? במקרים כאלו ואחרים חשוב לדעת איך מגישים תביעה מול משרד הביטחון או תביעה נגד הצבא .
אבל כיצד עושים זאת?
מי שרוצה להגיש תביעה, חייב להיות בטוח שיש לו עילה לכך כמו גם הוכחה כי שירות בצה"ל או במשרד הבטחון, הוביל לפגיעה. חשוב לדעת שגוף כמו משרד הביטחון מחזיק מחלקה משפטית משומנת שיש בה את עורכי הדין והפרקליטים הטובים ביותר שאפשר למצוא – לכן גם אתם תצטרכו למצוא עורך דין מיומן שיוכל לעזור לכם להבין האם ישנה עילה לתביעה, מה הסיכויים שלכם לזכייה בתיק, וכזה שיעזור לכם להבין כיצד אפשר להגיש את התביעה.
עורכי דין מקצועיים יודעים כיצד מנגנון של משרד הביטחון עובד, לכן הם יכולים לעזור לכם בתביעה נגד משרד הבטחון החל ממועסקים לשעבר של משרד הביטחון וצה"ל, עד לאזרחים שנפגעו פיזית ונפשית מפעולות כאלו ואחרות שקשורות לביטחון המדינה.
מתי אפשר לתבוע את משרד הבטחון?
לצעירנו יש לא מעט סיבות ועילות לתביעה, כמו פציעה בתאונת אימונים או בקרב, חשיפה לחומרים מסוכנים ומחלה בעקבות החשיפה. מי שחווה טראומה או פוסט טראומה והלם קרב בזמן שירות בטחוני: יכול לבדוק את הדרך להגיש תביעה. מי שפיתח מחלות עור, אפילפסיה, נגעים, מחלות נפשיות כמו טראומה או מחלות כמו אפילפסיה – כדאי שיבחן את הגשת התביעה. מי שסובל מנכות או בעיות נוירולוגיות ומחלות כרוניות בעקבות שירות או או מצבים שונים בטחונים – יכול לברר מה הסיכוי שלו לזכות בתביעה נגד משרד הבטחון וכיצד עליו לפעול, ויש לעשות זאת על ידי פנייה למשרד עו"ד מומחים בתביעות מסוג זה.
אז אם אתם רוצים להגיש תביעה נגד משרד הביטחון: חשוב שתעזרו בפרקליטים צבאיים לשעבר שעברו לתחום האזרחי שכל מטרתם לאפשר ללקוחות שלהם חזרה לאיכות חיים וקבלת פיצויים בעת הצורך.
אז זה הזמן לבחור את העורך דין הטוב ביותר שאוכל לעזור גם לכם לקבל את מה שמגיע לכם ואת הזכויות שלכם.