תהליך שיקום פציעה הוא תהליך שיכול להימשך זמן רב. תהליך השיקום מתחיל בזיהוי הפגיעה ומסתיים כאשר הנפגע חוזר למצבו המקורי. על מנת להצליח, השיקום צריך להיעשות בשלבים.
השלב הראשון של שיקום פציעה הוא לזהות באיזה סוג פציעה מדובר ומה גרם לה. לאחר שהדבר נעשה, איש המקצוע יכול להתחיל לעבוד על תוכנית שתסייע לנפגע להתאושש מפציעתו.
פציעות ספורט הן פציעה נפוצה שיכולה לקרות לכל אחד
חשוב לדעת מה לעשות כשמישהו נפצע כי זה יעזור לו להתאושש מהפציעה.
שיקום הוא תהליך של שיקום היכולות הגופניות של האדם, והוא יכול להיעשות בדרכים רבות ושונות. סוג השיקום הנפוץ ביותר לפציעות ספורט הוא פיזיותרפיה. פיזיותרפיה עוזרת לתהליך הריפוי והיא גם עוזרת לאנשים להחזיר לעצמם את הניידות, הכוח והסיבולת.
פציעות ספורט הן תופעה שכיחה אצל ספורטאים. תהליך השיקום יכול להיות ארוך ומייגע. עם זאת, חשוב שהספורטאי יוכל לחזור לספורט שלו בהקדם האפשרי.
השלב הראשון בתהליך השיקום הוא קביעת חומרת הפציעה. ישנם סוגים רבים ושונים של פציעות ספורט, אך כולן עוקבות אחר דפוס דומה: דלקת, כאב ונפיחות והחלמה.
ישנן דרכים רבות ושונות בהן ניתן לטפל בפציעה בהתאם לחומרתה ואיזה סוג של פציעה מדובר. חשוב לא לנסות ולעבור פציעה לפני שהיא החלימה במלואה, כי אתה עלול להסתיים עם נזקים נוספים או סיבוכים בתהליך ההחלמה שלך.
שיקום פציעות ספורט הוא תהליך של החזרת תפקוד גופני תקין של האדם לאחר פציעה או מחלה. תהליך השיקום מתחיל לאחר הערכת הפציעה ונוצרה תכנית טיפול.
תהליך השיקום מתחלק לרוב לארבעה שלבים: (1) טיפול אקוטי; (2) הבראה; (3) שיקום; ו (4) חזרה לפעילות.
שיקום פציעות ספורט הוא תהליך שעוזר להתאושש מכל פציעה שנגרמה בספורט
התהליך נעשה לרוב על ידי פיזיותרפיסט מוסמך.
בעבר, השיקום נעשה באמצעות שימוש במכונות, תרגילים וטיפולים שונים. כיום, ישנן שיטות שיקום רבות ושונות שפותחו עם הזמן, כמו טיפול באולטרסאונד ואלקטרותרפיה.
שיקום פציעות ספורט הוא תהליך שמטרתו להחזיר את הפצוע לרמת התפקוד שלו לפני הפציעה. התהליך נמצא לרוב בפיקוח פיזיותרפיסט, הקובע את סוג ועוצמת השיקום.
ניתן לחלק את השיקום לארבעה שלבים:
1) שיקום: המטרה היא לשחזר חלק מהתפקוד האבוד ולהחזיר את הפרט למצבו לפני הפציעה.
2) החלמה: שלב זה מתמקד בשיקום התפקוד שאבד, חזרה למצב טרום הפציעה והכנה לחזרה לפעילות.
3) חזרה לפעילות: שלב זה מתמקד בשיקום התפקוד שאבד, החזרת הפרט למצבו לפני הפציעה והכנה לחזרה לפעילות.
4) תחזוקה: שלב זה מתמקד בשמירה על הרווחים שהושגו בשלבי ההחלמה והחזרה לפעילות, מניעת פציעה עתידית וניהול מצבים כרוניים הקשורים להזדקנות או לפציעה.