חג הסוכות מתקרב ומגיע ולא מעט אנשים בהחלט נרגשים לקראתו. מדובר על חג משפחתי, אשר מלא באהבה, בשמחה, במפגשים משפחתיים, בשיחות וכמובן בהרבה אוכל טוב. כל אדם שמארח את בני המשפחה שלו בסוכתו, טורח להכין מאכלים טעימים ועשירים שיותירו בכולם טעם של עוד.
כמובן שלא מעט אנשים אינם רוצים להסתפק במתכונים הסטנדרטיים שהם מכינים בדרך כלל לארוחות שבת או כארוחות יומיומיות ומעוניינים לשדרג את המנות שהם מציעים לאורחים שלכם ולהעניק להם חוויה קולינירית חגיגית ומיוחדת.
איזה סגנונות מתכונים מתאימים לסוכות?
כאמור, חג הסוכות הוא חג שבו מארחים בני משפחה או חברים. לעיתים קרובות מדובר על משפחות עם ילדים קטנים או בני נוער וכמובן שלכל אחד מהם יש העדפה קולינרית שונה. מכיוון שהמארחים בוודאי רוצים לאפשר לכולם להנות מאוכל טוב, הרי שחשוב מאוד לבדוק מראש האם יש אנשים שיש להם העדפה ספציפית בתחום הקולינרי.
כך לדוגמא: חשוב מאוד לבדוק האם ישנם טבעוניים שדורשים מנות מיוחדות או צמחוניים שדורשים מנות מיוחדות. אם מדובר כאמור על משפחות עם ילדים קטנים, חשוב מאוד להתאים עבורם אוכל שילדים אוהבים. מכיוון שבחג הסוכות אוכלים בסוכה, חשוב להכין מתכונים שיישארו טריים וטעימים על השולחן גם כאשר הם מצויים בסוכה וכמובן שחשוב לזכור שמדובר על חג ועל כן, האוכל צריך להיות חגיגי ומיוחד.
מתכונים מיוחדים לחג הסוכות
הנה כמה מתכונים לסוכות אשר יאפשרו לכם להעניק את החוויה הקולינרית המושלמת והחגיגית ביותר לכל האורחים שלכם:
תבשיל חיטה עם פטריות מלך היער וערמונים
מדובר על מתכון מיוחד מאוד המשלב בין המרקמים הנפלאים של הפטריות, החיטה, עשבי התיבול והלימון. ניתן לקשט את המנה המדוברת באגוזים וצנוברים ולהפוך אותה למנה מפוארת. המרכיבים הנדרשים עבור מנה זאת הם: כוס חיטה אשר משרים מראש, שליש של כוס שמן זית, 2 בצלים גדולים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים גס, 2 חבילות פטריות מלך היער, 3 שיני שום, 2 חבילות של ערמונים שיש לקצוץ בצורה גסה, פטרוזיליה קצוצה, מיץ וגרדה מלימון. להגשה כדאי להכין מראש עירית קצוצה ואגוזי מלך.
כיצד מכינים?
משרים את החיטה ללילה בסיר מלא מים. לאחר מכן יש להחליף את המים ולבשל את החיטה עד לרתיחה. כאשר היא מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים אותה עוד שעה עד שגרגירי החיטה רכים. לאחר הבישול יש לסנן את החיטה ולצנן אותה. יש לחתוך את הפטריות לפרוסות דקות ולחמם שמן בסיר. לשמן מוסיפים את הבצל ולאחר טיגון של 7 דקות שהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות, השום, המלח, הפלפל והערמונים. מטגנים הכל מספר דקות ולאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה, החיטה ומיץ וגרידת הלימון. מבשלים הכל כ3 דקות עד שהכל מתאחד ויש לכם מנה מושלמת שכל שנותר לכם לעשות זה להעביר אותה לכלי הגשה, לפזר פטרוזיליה ואגוזים ויוצקים מעט שמן זית טרם מגישים.
קדירת בשר עם פטריות יער ב"שמיכת" בצק עלים
הנה עוד מתכון חגיגי וטעים מאוד לסוכות: הרכיבים הנדרשים עבור תבנית בקוטר של 26 ס"מ יהיו: 400 גרם של בשר טחון, 3 כפות של שמן זית, מגש של פטריות יער פרוסות, בצל גדול קצוץ, כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית של גינגר מגורר, כפית בהרט, רבע כפית קינמון, חצי חבילת בצק עלים ולציפוי: חלמון טרוף עם שמן זית.
כיצד מכינים?
מחממים במחבת שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים אותה 3 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב ולאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון. מפרידים את הבשר לפירורים תוך עדי הטיגון עד שהוא הופך להיות אפור ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות, הגינגר ושאר התבלינים היבשים. לאחר מכן ממשיכים לטגן עד שהנוזלים מצטמצמים ועד שהבשר מזהיב. לאחר מכן מסירים מהאש ומצננים.
את המלית מעבירים לתבנית עגולה ומחממים תנור ל170 מעלות. יש לפרוס את הבצק על משטח עבודה, לחתוך אותו לרצועות ברוחב של 3 או 4 ס"מ ולקלוע אותו בצורת שתי וערב על נייר ואפייה. לאחר מכן הופכים אותו על המלית, מורידים את נייר האפייה ומסירים את הבצק המיותר. מברישים הכל בחלמון עם שמן זית ואופים כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב. חשוב להגיש את המאפה חם.