לפני חמישה חודשים יצא לדרך פרויקט "סירקינשף", פרויקט בישול קהילתי ייחודי שמתקיים בימים אלו במועדון הגמלאים סירקין כפר סבא. מטרת הפרויקט, אותו יזם והוביל הסטודנט אורי יעקבי במסגרת סדנת הגמר בלימודי חינוך בלתי פורמלי בבית ברל, הייתה לאפשר לחברי מועדון הוותיקים לספר את סיפור חייהם הייחודי באמצעות הדבר שכולם כל כך אוהבים – אוכל.
בין המנות והסיפורים שנחשפו בפרויקט: מתכון לביבות תפוחי האדמה שנולד לגמרי במקרה וסייע לאידה בראונשטיין ומשפחתה לשרוד לאחר השואה, הלחם המיתולוגי מהמאפייה הראשונה בכפ"ס עליו העיד דוד בן גוריון כי בזכותו הפך לפועל עברי.
הפרויקט תוכנן כך שיכלול סדנאות שבועיות, בהן יציגו המשתתפים את התבשילים הייחודיים להם ולנוף מולדתם ודרכם ישתפו בזיכרונות שלהם. זיכרונות ילדות שמחים מבית אבא, מתקופה וארץ אחרת אבל גם זיכרונות עצובים על חיים ומאכלים שהיו ואינם. המשתתפים הספיקו לקיים שתי סדנאות "פנים אל פנים", לתפור את הסינרים הממותגים ואז הופיע נגיף קורונה.
היום, ה- 16.6 הוא ערב הסיום של פרויקט הבישול הקהילתי, במסגרתו סיפרו הגמלאים את סיפור חייהם דרך המנות המשפחתיות והאותנטיות שלהן.
למרות גילם המבוגר, המשתתפים היו הראשונים להיכנס לסגר חברתי ממושך ביותר. לכן דווקא בימים אלו הפך הפרויקט חשוב הרבה יותר. על מנת להמשיך לקיימו עברו יוזמי הפרויקט בין חברי הקבוצה, סייעו להם להתגבר על הכשלים הטכניים ואפשרו לכל אחד ואחת מהמשתתפים להשתתף במפגשים הווירטואליים השבועיים.