פעילי תנועת March of Life העולמית צעדו עם ניצולי שואה, ותיקי חיילי מלחמת העולם השנייה ותושבי העיר יחד ב"מצעד העמים", מפגן למען זיכרון השואה ותמיכה בישראל. יובסט ביטנר, מייסד March of Life: "בימים של אנטישמיות גואה והמשך הירי לישראל העושה כל מאמץ לפגיעה בריבונות הישראלית – אין ספק שזה המקום לצעוד בו. אנחנו כאן כדי שכולם יזכרו ולא ישכחו, לא ניתן להם. אנחנו מזכירים לעולם שמדינת ישראל כאן כדי להישאר לנצח. האמת ההיסטורית צועקת ואנחנו מתנגדים לאנטישמיות ופועלים כנגדה".
ביום חמישי האחרון, ה-20 ליוני, נערך לראשונה בכפר סבא "מצעד העמים" כחלק משיתוף פעולה שהוביל ראש עיריית כפר סבא, רפי סער עם תנועת March of life. לראשונה צעדו יחד מאות פעילי התנועה שהגיעו מרחבי העולם, ניצולי שואה, ותיקי חיילי מלחמת העולם השנייה ותושבי העיר, צעירים ומבוגרים כאחד. הצעדה נערכה במסלול שעבר ברחוב וייצמן והסתיים ברחבת ההיכל ליד הספרייה העירונית.
כ-70 שנה מצעדת המוות האחרונה , הגיעו ארצה צאצאי נאצים שחשפו את עבר המשפחה בתקופת השואה והחליטו לעמוד לצידה של ישראל בצעדות החושפות את סיפוריהם, תומכות בישראל ומתנגדות לאנטישמיות. לכפר סבא הגיעה משלחת של כ-200 פעילים ממדינות: גרמניה, פינלנד, לטביה, פולין, טיוואן, דרום קוריאה, ארה"ב, קולומביה, הרפובליקה הדומיניקנית, מונגוליה, מוזמביק, ניו זילנד, בריטניה, בוליביה, שוויץ, רוסיה, בריסל, צרפת, פרגוואי, איטליה וישראל. המצעד יצא לפועל בהמשך לפגישה שנערכה לפני כחודשיים בלשכת ראש העיר בכפר סבא בנוכחות: ראש העיר רפי סער ומנכ"ל העירייה איתי צחר.
רפי סער, ראש עיריית כפר סבא: "על העם היהודי מוטלת החובה לזכור ולא לשכוח לעולם את זוועות הצורר הנאצי, לתעד את זיכרונות הניצולים ולהילחם נגד תופעת האנטישמיות והגזענות. אני גאה שהעיר כפר סבא מצטרפת לערים רבות ברחבי העולם וקוראת להיאבק על זכות קיומה של המדינה ונגד שנאת היהודים. זהו מפגן תמיכה חשוב וגאווה גדולה לעיר."
בשנים האחרונות ישנה מגמה ברורה באירופה באנטישמיות ובתקריות שנאת יהודים. מתקפות אלימות, פיגועים, "נאומי שנאה" עולים לפני השטח והפחד להיות מזוהה כיהודי בציבור הפך לנורמה, שוב.
מתוצאות הסקר של הסוכנות האירופאית לזכויות היסוד, שאספו את המדד הגדול ביותר שנבדק אי פעם (כ-16,300 יהודים לקחו חלק בסקר) עולה תמונה מדאיגה. 90% מהנשאלים קבעו כי האנטישמיות במדינתם החמירה משמעותית ב-5 השנים האחרונות. בנוסף, כלל הנשאלים (קשישים, ילידים ומהגרים חדשים) שזרו באופן בלתי נפרד את האנטישמיות עם דעות כנגד קיומה של מדינת ישראל.
תנועת "מצעד העמים- March of Life" העולמית נוצרה בעיר טובינגן בגרמניה וקוראת לגרמנים ולתושבי אירופה בכללם לחקור את עבר משפחותיהם ולפעול למען יציאת האמת לאור והמעשים הזוועתיים שעשו הוריהם ומשפחתם בתקופת השואה. בשנת 2007 הוקמה התנועה על ידי ג'ובסט ושרלוט ביטנר, עם ארגון TOS Ministries הגרמני. יחד עם צאצאים של לוחמי הורמכט, קציני SS וכוחות משטרה, הם ארגנו צעדת זיכרון ופיוס באתרי השואה במסלול הפוך לצעדת המוות בסמוך לטובינגן ושטוטגרט כמהלך סימבולי להחזיר את החיים למסלולם בכיוון הנכון. מטרת תנועת "מצעד העמים" היא להשמיע קול כנגד הגזענות, האנטישמיות ושנאת היהודים בכל רחבי העולם, כל אלה באמצעות קיום צעדות ברחבי העולם לאורך כל ימות השנה. עד כה צעדו ב"מצעד העמים" מאות אלפי אנשים בכ- 400 ערים ב- 20 מדינות בעולם (באירופה ארצות הברית ואמריקה הלטינית), בשיתוף עם הקהילות היהודיות והנוצריות מכנסיות ומזרמים שונים, כדי להשמיע קול כנגד הגזענות, האנטישמיות ושנאת היהודים. היום הצטרפו אליהן הצעדות בשדרות, כפר סבא וטבריה והארגון מקווה להפוך אותן למסורת.
קלאודיה קצל, אחת ממארגנות הצעדה: "אנחנו כאן כדי שכולם יזכרו ולא ישכחו, גדלתי בעיירה קטנה בשם טובינגן, כילדה הייתי מאוד קשורה לסבתי. תמיד ששאלתי מה קרה פה היא אמרה לי שלא קרה כאן כלום ואת סבי לא הכרתי, אמרו שלא חזר מהמלחמה. יום אחד גיליתי תמונות עם חיילים נאצים, התחלתי לחקור וגיליתי שסבי היה בין החיילים שלקחו חלק בטבח באוקראינה, רגע זה היה משמעותי מאוד עבורי ובו החלטתי לעשות הכל למען הזיכרון, כי מאחורי כל מספר שיש על יד הניצולים יש חייל שעשה את המעשה, צריך לספר את הסיפורים כדי שזה לא יקרה שוב. "
יגאל אבן זיו, מנהל פעילות March of Life בישראל הוסיף כי ״המצעד היום בכפר סבא הוא חלק מהצהרת הסולידריות של אזרחי העולם אוהבי ישראל. יש מי שלמד מההיסטוריה וקורא לא לשכוח, להוציא את האמת לאור ולא לאפשר לשואה לחזור. הקולות הקוראים לפיוס בין העמים, מאמינים בקיומה של ישראל ומתנגדים לאנטישמיות הם התקווה שלנו לעולם טוב יותר. זו המלחמה שלנו באנטישמיות ברחבי העולם, גם במקומות החשוכים ביותר נשמיע קול, ויחד נהיה אור לעולם".