בביקור חגיגי של השרה לשוויון חברתי מירב כהן, בביה"ח מאיר שבכפר סבא, ציין המשרד לשווין חברתי את פתיחת השנה ה-9 של תכנית "יחידות סגולה". במסגרת התוכנית הייחודית, מאות אזרחים ותיקים מתנדבים במחלקות השונות בבתי החולים ברחבי הארץ, על מנת להנגיש לאזרחים ותיקים המטופלים במקום, את זכויותיהם הבריאותיות. עד כה הגיעו מתנדבי התכנית ליותר מ-450,000 אזרחים ותיקים מאושפזים.
תוכנית "יחידות סגולה" הוקמה ביוזמת המשרד לשוויון חברתי, במטרה לסייע וליידע אזרחים ותיקים ובני משפחותיהם, שמצבם התפקודי השתנה בבית, בקהילה או בבית החולים במיצוי זכויות בריאותיות. יחידות אלו, המורכבות אך ורק ממתנדבים אזרחים ותיקים, נועדו לספק מידע לאזרחים ותיקים המאושפזים בבתי חולים ולבני משפחותיהם על זכויות בריאותיות שהם עשויים להיות זכאים להן לאור השינוי במצבם הבריאותי.
התכנית פועלת כיום ב-17 מרכזים רפואיים: נהריה, זיו, פוריה, העמק, כרמל, רמב"ם, הלל יפה, מאיר, השרון, איכילוב, תל השומר, וולפסון, אסף הרופא, שערי צדק, קפלן, ברזילי, סורוקה.
היחידות מנוהלות על ידי עובדים סוציאליים מטעם השירות הסוציאלי של בתי החולים, ומופעלות באמצעות מתנדבים שעברו הכשרה בנושא מיצוי זכויות והטבות לאזרחים ותיקים המאושפזים בבתי חולים. התוכנית הושקה בשנת 2013 בבית החולים תל השומר, וצמחה מאז לעשרות מרכזים רפואיים נוספים. עד היום הונגש מידע רפואי ללמעלה מ-450,000 אזרחים ותיקים.
השרה לשוויון חברתי, מירב כהן: "מיזם יחידות סגולה הוא מיזם של 'win win' . מצד אחד יש פה משמעות אדירה לאזרח הוותיק שמתנדב ונותן מעצמו בפעילות כל כך משמעותית, ומהצד השני לאזרח הוותיק המאושפז בביה"ח, שמוצא את עצמו פתאום במצב של משבר ולא יודע מה מגיע לו ומה הזכויות שלו, וזה מצב קשה מאוד להיות בו. לא סתם המשרד לשוויון חברתי שם בקדמת הבמה פרויקטים כאלה של התנדבות. אוכלוסיית האזרחים הוותיקים היא האוכלוסיה הכי איכותית שיש בישראל, והיום אנחנו מפספסים אותם. ככל שנצליח לשמור את האוכלוסיה המבוגרת במצב של עשייה, בין אם בתעסוקה ובין אם בהתנדבות, כל המשק ירוויח. יחידות הסגולה פועלות כיום ב-17 בתי חולים בארץ, ואנחנו שואפים להמשיך ולהתרחב, גם למרכזים רפואיים נוספים וגם לקופות החולים וליחידות סגולה בקהילה".