יצא לכם פעם שחוויתם בלק אאוט? מדובר במעין שכחה זמנית או יש המכנים את זה כעצירה מחשבתית שמונעת מכם להמשיך לענות על התשובה או לסיים משפט שהתחלתם. כל אחד מאיתנו חווה חרדה מסוימת לפני בחינה- בבגרויות, בטסט לרישיון נהיגה, בבחינות באוניברסיטה וכן הלאה. בדרך כלל, לחץ וחרדה בצורה מתונה משפיעים עלינו לטובה ומועילים לנו. הלחץ גורם לנו להיות מרוכזים, האדרנלין בגוף עולה ואפילו זה עוזר לנו להתמקד בבחינה.
יש סטודנטים הסובלים מחרדה ולחץ לקראת בחינות ברמה יותר גבוהה אשר פוגעת ברמת הריכוז שלהם במהלך הבחינה. יש סטודנטים שסובלים מתופעות שונות במישור הפיזיולוגי, כגון: שלשולים, הקאות, דפיקות לב מואצות, רעידות ברגליים ובידיים, הזעת יתר, קוצר נשימה, צימאון תמידי וקשיי נשימה. לעיתים התסמינים של הלחץ והחרדה יופיעו במישור הנפשי- קוגנטיבי והסטודנט יחוש בתופעות כגון: התקפי זעם, בושה, דחיינות, עצבנות ,ייאוש מועקה, חוסר אונים, בלבול, דיכאון וקשיים בריכוז.
איך מתמודדים עם לחץ וחרדה לפני בחינה? האם ישנן דרכים שיכולות להקל על כל תסמיני החרדה? מהן הזדמנויות מיידיות ואיך זה קשור לחרדת מבחנים? ריכזנו עבורכם טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם חרדת הבחינות ולצלוח בשלום את תקופת המבחנים באוניברסיטה.
שעות פנאי וזמן איכות
הרבה סטודנטים זונחים כל היבט שלא קשור ללימודים בתקופת הבחינות וזו טעות מספר אחת. חלק מהצלחה והישגים באוניברסיטה קשורה באופן ישיר לשעות הפנאי שתעניקו לעצמכם. חשבו רגע, אתם לומדים כל כך קשה, לא מגיע לכם להנות בין לבין? להרבה סטודנטים אין כמעט זמן פנוי ולכן קשה להם להתחייב מראש לקבלת טיפול מסוים (עיצוב גבות, עיצוב שיער, ציפורניים, אימונים אישיים וכן הלאה) ולכן בתקופה זו מרגישים "מוזנחים" ולא משקיעים בעצמם מפאת חוסר זמן ואפשרות לקבל הזדמנויות מיידיות. עם אפליקציית Wakee, כל סטודנט יוכל מכל מקום שבו הוא נמצא לבקש שירות/ טיפול מסוים לשעות הקרובות ולציין טווח מחירים אותו הוא מוכן לשלם. תפקיד האפליקציה הוא לשלוח לאותו סטודנט, הצעות הזדמנות מבעלי עסקים מקצועיים ואמינים שבסביבה שלו שמעניקים את השירות אותו הוא ביקש.
אסטרטגית בחינה
כדי להקל על רמת הלחץ והחרדה לפני בחינה, הכינו לכם אסטרטגיות לזמן של לפני הבחינה ולזמן שבמהלך הבחינה. לפני הבחינה, אספו כמה שיותר נתונים על הבחינה- משך הזמן שלה, אופי המבחן- אמריקאי או שאלות פתוחות (כל אחד מצריך למידה שונה), כמות השאלות במבחן, דגשים שהמרצה נותן רגע לפני הבחינה וכן הלאה.
בזמן הבחינה, צרו לעצמכם מעין תוכנית פעולה לכל מצב. מה קורה ברגע שיש שאלה שאתם לא מצליחים בה? האם אתם מדלגים עליה ישר או מנסים עוד קצת לעבוד עליה? בחרו בדרך הנכונה ביותר עבורכם שתרגיע אתכם בזמן הבחינה.
אם נתקלתם בבלק אאוט בזמן הבחינה, עזבו את טופס הבחינה למשך שתי דקות שלמות שבמהלכן תקדישו את הזמן לנשימות מסודרות והרפיית הגוף. חזרו לטופס הבחינה לשאלה חדשה ולא לשאלה שגרמה לכם לבלק אאוט.
שני דברים חשובים שכל כל סטודנט לדקלם: קראו היטב את השאלות וההוראות לפני שאתם עונים על השאלה וזכרו שאם לכם קשה, גם לאחרים קשה ויכול להיות שיינתן פקטור לכל הסטודנטים אז לא לא להרים ידיים במהלך הבחינה ולהגיד "בדוק נכשלתי".
לו"ז מוכן מראש
הכינו לעצמכם לוח זמנים מתוכנן בקפידה שבו תדעו מה אתם לומדים, כמה אתם לומדים ובאיזה יום. בנוסף, אל תשאירו את סיכום כל החומר השנתי לסוף השנה. כדאי ומומלץ לסכם את החומר במהלך השנה ולאחר מכן הרבה יותר קל בתקופת הבחינות שאין צורך לסכם מחדש אלא הכל מסוכם ומוכן ללמידה.
דמיון מודרך
שיטת טיפול שעוזרת להרפייה והרגעה עצמית באמצעות נשימה נכונה, מדיטציה וכן הלאה. מטרת הדמיון המודרך היא להקל על הסטודנט במהלך הלמידה או בזמן הבחינה ולגרום לו לרוגע ונשימה סדירה.