בעתיד, אולי, המכוניות ינהגו את עצמן ותאונות הדרכים יהפכו להיסטוריה. בהווה עדיין מתרחשות תאונות רבות מדי יום, והתוצאה עלולה להיות פגיעה פיזית כמו גם נפשית. החוק מאפשר לקבל פיצויים, לרוב מחברת ביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, וכדאי לדעת מהם הדגשים העיקריים להתנהלות אחרי התאונה כך שניתן יהיה להגיש תביעה מתאימה.
תיעוד מפורט של האירוע
העצה הראשונה של כל עורך דין מומחה לתאונות דרכים היא לתעד באופן מפורט ככל האפשר את האירוע. אדם שנפגע באופן חמור מן הסתם לא יוכל לעשות זאת, ובמקרים כאלה התביעה תסתמך על התיעוד המשטרתי, אבל במקרים אחרים מומלץ לצלם את זירת התאונה ואת הרכב הפוגע (לרבות לוחית הזיהוי). אם יש עדים לתאונה, כדאי לבקש את הפרטים שלהם.
דיווח מלא לצוות הרפואי
תביעה לקבלת פיצוי בגין פגיעה בתאונת דרכים מוגשת באמצעות עורך דין לענייני נזיקין. הבסיס הוא הפגיעה הפיזית (כולל פגיעת ראש) והנזקים שנגרמו בעקבותיה, ולכן כשנדרש טיפול רפואי לאחר תאונה חשוב מאוד לדווח לצוות המטפל על כל סימפטום. כמו כן יש לוודא שכל התלונות מפורטות בדוח סיכום הטיפול או האשפוז. מכיוון שלא ניתן לצרף חוות דעת של מומחים רפואיים מטעם הצדדים יש חשיבות עליונה לתיעוד הרפואי בזמן אמת, תיאור הפגיעה והשפעותיה. עוד כדאי לדעת שתביעת נזיקין כוללת דרישת פיצוי גם עבור הכאב והסבל, אובדן שכר (בין אם עקב הפסד ימי עבודה לצורך קבלת טיפולים ובין אם עקב נכות וירידה בכושר ההשתכרות), מצוקות נפשיות שהתעוררות כתוצאה מהתאונה, הוצאות שונות (לרבות התשלום למומחים) ועוד.
הגשת תלונה במשטרה
כאשר מדובר בתאונת דרכים יש חשיבות לקבל אישור משטרה בדבר התאונה עם פירוט הגורמים המעורבים (שם הנפגע, שם הנהג, מספר הרכב, פוליסת הביטוח וכיו"ב). זהו הליך פורמלי הכרחי, ורצוי להשלים אותו תוך זמן קצר ככל האפשר ממועד התאונה. אישור המשטרה נחוץ להגשת תביעה (ומוגש גם לקופת החולים על-מנת שלא תידרשו לממן בעצמכם את הטיפול הרפואי הראשוני שקיבלתם אחרי התאונה).
המלצה נוספת היא להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות דרכים בתל אביב. במשרד עו"ד זלצר, שהוקם כבר ב-1969 ע"י פנחס זלצר ז"ל, כבר טיפלו בהצלחה במגוון רחב מאוד של תביעות נזיקין בעקבות תאונות דרכים מכל הסוגים.