מיתוסים על אופניים חשמליים פופולריים מאוד ולעתים קשה לשכנע אפילו טכנאי של אופניים או קורקינט חשמלי על כך שמיתוסים הם מיתוסים! לפניכם כמה מיתוסים נפוצים, והאמת שמאחוריהם. הכול כדי שתוכלו לתחזק ולהתנייד עם האופניים והקורקינט שלכם בצורה בטוחה ויעילה יותר.
שיטת הכול הולך
מכירים את האמירה הישראלית כל כך "כן, יהיה בסדר" או "הכול הולך אחי, אין בעיה". אז זהו שלא! לא תמיד כאשר מדובר על אופניים חשמליים ניתן לחבר רכיבים שונים של יצרנים שונים. עם ישראל הוא עם של קומבינות אבל זה לא תמיד יעבוד באופניים חשמליים או קורקינט חשמלי. למשל, אם תרכיבו לאופניים מסבי היגוי שהם מאולתרים או במקרה אחר גלגל שיניים של יצרן אחר, אתם עלולים להזיק לעצמכם כי הרכיבה לא תהיה חלקה, ושלא נדבר על זה שזה שגם מסוכנת.
חומר לשימון דלתות הוא טוב גם לאופניים
רבים מניחים שניתן לשמן את שרשראות ה אופניים חשמליות עם חומר הסיכה בו הם משתמשים לשימון דלות הפנים בבית. האמת היא שזה לא נכון וממש לא טוב להשתמש באותו השמן. כן יש חומרי סיכה ייעודיים לשימון של שרשראות אופניים חשמליים ורק בהם יש להשתמש.
התקלקל? לפח!
עוד התנהגות ישראלית נפוצה היא להחליף לחדש ולזרוק לפח כל מה שהתקלקל. לעתים זה הדבר שנכון לעשות. אבל יש מקרים שבהם חלקי אופניים חשמליים או קורקינט חשמלי שהתקלקלו הם ברי תיקון באופן כזה אשר ישמיש אותם מחדש ברמה טובה ובטיחותית מספיק, ולכם בפעם הבאה לפני שאתם עומדים לזרוק לפח ולהזמין חלק חדש לאופניים החשמליים שלכם – פנו לאיש מקצוע, למשל טכנאי אופניים, על מנת שיבדוק את העניין בצורה מקצועית. בחלק מהמקרים תופתעו לגלות שממש אין צורך לזרוק לפח ולקנות חדש, אלא שניתן פשוט לתקן.
יש עוד כמה מיתוסים, ומפעם לפעם גם נולדים להם מיתוסים חדשים. הדבר שחשוב לזכור הוא שלא לקבל כמובן מאליו כל מה שמישהו אומר לכם לגבי הטיפול באופניים החשמליים שלכם כמו גם קורקינט חשמלי – אלא לגשת לאיש מקצוע.