מרק פיסטו, מרק כתום ומרק עגבניות יכולים להפוך את החורף הקרוב לחם וטעים מתמיד. אבל איך מכינים כל מתכון כזה ומדוע חשוב להשתמש בבלנדר? הנה כל הפרטים
בלנד הוא מוצר חובה במטבח. בעזרת הבלנדר אפשר להכין מגוון רחב של סוגי ממרחים, מתבלים וכמובן מרקים והוא אידיאלי בעיקר בחורף. אז רגע לפני שהטמפרטורות באמת צונחות, הנה כמה מתכונים שכדאי להכניס אל תוך התפריט השבועי של המשפחה:
- מרק פיסטו
מרק המינסטרונה האיטלקי מקבל טוויסט מרענן בצרפת, גם גרסה שמכונה פיסטו. בשביל להכין מרק פיסטו, אתם צריכים להתארגן על 2 כרישות גדולות וחתוכות לפרוסות דקות, 3 בצלים בינוניים, 2 כפות שמן זית, 4 קישואים כהים פרוסים, 3 גזרים בינוניים, 400 גרם שעועית ירוקה, 400 גרם פול טרי, 400 גרם שעועית לבנה קטנה ומבושלת, 3 עגבניות גדולות וקצוצות וכמובן מלח ופלפל.
עבור תערובת הפיסטו עצמה תכינו מראש חצי כוס עלי בזיליקום דחוסים, 4 שיני שום, 100 גרם גבינת אמנטל ו-4 כפות שמן זית.
קודם מטגנים בסיר את הכרישות והבצלים בשמן זית ולאחר מכן מוסיפים את הירקות, הפול והשעועית. מוסיפים עוד 2 ליטרים מים, מתבלים ומרתיחים. בהמשך, מסירים את הקצף, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה בסיר ללא מכסה. במקביל, מכינים את תערובת הפיסטו בבלנדר ומוסיפים כף מהתערובת לכל צלחת מרק.
- מרק כתום
הסגנון האסייתי של המרק הכתום כולל 2 עגבניות קטנות, 1 גזר, חצי שן שום, גבעול סלרי, 2 בצל ירוק, פרוסת ג'ינג'ר, חצי כוס קשיו, כף שמן קוקוס, 1.5 כוסות מים, חצי כפית סויה וחופן כוסברה לקישוט.
ראשית, מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהכוסברה לתוך הקנקן של הבלנדר. שנית, מפעילים את הבלנדר במהירות איטית ומעלים את הקצב עד למהירות המקסימאלית, אך בהדרגה. בהמשך, מפעילים באופן רצוף ל-4-5 דקות כדי לחמם ולבשל את המרק ומכבים. מוסיפים את הכוסברה ומגישים.
- מרק עגבניות
אי אפשר לדבר על מתכוני מרק קלים להכנה בבלנדר בלי להזכיר את מרק העגבניות. המצרכים הם 2 כפות שמן זית, 30 גרם חמאה, 1 בצל לבן גדול, 1 שן שום גדולה, 2 כפות קמח, 3 כוסות מרק עוף, 800 גרם עגבניות תמר, 1.5 כף סוכר, גבעול טימין, רבע כף מלח ים, רבע כף פלפל שחור וחופן בזיליקום.
קודם כל, מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים חמאה עד להמסה. מוסיפים גם בצל ושום, מבשלים ל-8 דקות עד לריכוך ומוסיפים קמח. מערבבים היטב, מוסיפים עגבניות, טימין, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים ל-30-40 דקות.
בסוף, מוציאים את הטימין ושופכים לבלנדר אחרי שהתערובת מתקררת מעט. מחלקים למנות קטנות ומתבלים במלח ופלפל לפני הגשה.