סיימתם את תקופת הלימודים וההכשרה, וכעת אתם מעוניינים להקים קליניקה פרטית בה תוכלו להתחיל לקבל מטופלים ולבסס את המוניטין שלכם כמטפלים. הצעד הראשון יהיה לפנות למשרדי מע"מ ומס הכנסה, כדי לפתוח תיק המעיד על כך שאתם עצמאים.
מה אתם מציעים?
השלב הראשון הוא להגדיר במדויק את סל השירותים שאתם מתכננים להציע ללקוחותיכם, לפני פתיחת הקליניקה. הסל יכול לכלול טיפולים, הרצאות, סדנאות או קורסים, מכירת מוצרים כגון קלפי טיפול, ייעוץ וכל דבר אחר שאתם מתכננים לעסוק בו והוכשרתם לעשות זאת.
ניהול נכון
בהקמת קליניקה צריך לא לפחד מכישלונות, ולהכיר בכך שהם חלק מתהליך ההצלחה. בשלב הבא צריך לדעת איך לנהל את הקליניקה בצורה נכונה, ולשם כך יש להתייחס לנקודות הבאות:
- עוסק מורשה או פטור – יש רשימה מוגדרת של מקצועות אשר מחייבת להירשם כעוסק מורשה. אם אתם עוסקים בתחום טיפולי אחר שאינו מופיע ברשימה, תוכלו להתחיל כעוסק פטור. על המקצועות המופיעים ברשימה וההבדלים בין עוסק מורשה לפטור, תוכלו ללמוד באתר האינטרנט של משרדי המע"מ וגם אצל רואה החשבון שלכם.
- תמחור הטיפול – האם בהתחלה תעבדו מספר שעות בחינם או בסכום סמלי לצורך רכישת ניסיון? אולי תגבו תעריף מסוים שיעלה בהמשך?
- הצד הפיננסי – מי הולך לטפל בכל הצד הפיננסי של העסק? להכנה והגשת דוחות לרשויות מומלץ להיעזר בשירותי רו"ח ויש קליניקות אשר מעסיקות גם מזכירה לגביית תשלומים מהמטופלים.
- ניהול זמן – איך מתכננים נכון את הזמן? כדי להפריד בין הזמן אותו תצטרכו להקדיש לבירוקרטיה ומטלות אחרות כגון גביית כספים או קביעת תורים, יש לדעת להשקיט רעשים חיצוניים ולחלק נכון את המשאבים העומדים לרשותכם.
- שיווק הקליניקה – איך מכינים תכנית שיווקית? אפשר לעבוד על פי שיטת SMART לקביעת יעדים רלבנטיים, ברי השגה, מדידים ותחומים בזמן. ניתן להירשם לקורס שיווק, להצטרף לאינדקס מטפלים וגם להשתתף במפגשי נטוורקינג.
- התפתחות מקצועית – לא לעמוד במקום, אלא להמשיך ללמוד ולהתפתח כדי שתוכלו להציע יותר למטופלים שלכם ולתת גם לעצמכם את ההזדמנות לצמוח.
נכתב ע"י "הנפשות הפועלות" – יעוץ שיווקי למקצועות הטיפול