משרה עצמאית היא סידור עבודה חדש יחסית שנוצר בישראל. מקום עבודה מכובד, מבטיח ויציב קולט אתכם לשורותיו אבל במקום לשלם לכם תלוש שכר הוא נותן רק כסף מזומן, בלי מסמך כלשהו. על הכסף הזה הוא כמובן יצפה שתנפיקו לו חשבונית של עצמאי לחיוב במס ובמע"מ. מה המשמעות? בסוף השנה אתם תשלמו אלפי שקלים מס הכנסה ולכן לא חשוב כמה הרווחתם עכשיו, חלק לא קטן מזה ילך למיסים. ניתן להימנע מכך.
רשמו את המשרה שלכם כשכירה באמצעות חברה המתמחה בעצמאיים שכירים
בחברה זו יקלטו אתכם כעובדים על הנייר. אתם לא באמת תעבדו שם, אבל הכסף שהלקוחות שלכם ישלמו לכם יועבר אליה. היא תנפיק לכם תלוש משכורת ותעביר לכם את הכסף שהרווחתם בניכוי מזערי של תשלום על השירות. ממה מורכב אותו תשלום? בפרק הבא נדון בכך ונסיק כיצד לבחור את השירות שיגבה אותנו.
הרכב התשלום על שירות לעצמאי שכיר
התשלום מורכב משני סעיפים, רווח על הפעילות ודמי מעביד. הרווח הוא כעל כך שאותה חברה צריכה להנפיק את החשבונית במקומכם, לעסוק בתשלום מיסים לרשות המיסים ולמעשה לפטור אתכם מהחובות הללו. ההתרוצצויות וההתעסקות בפיננסים עולות כסף. המחיר בשוק על שירות זה עומד על 2-5% מהשכר בכל חודש. הסעיף השני הוא דמי מעביד. היות והחברה שקולטת את הכסף שלכם היא לא באמת המעביד שלכם, רק על הנייר, ואתם לא יכולים לדעת אלו החלטות יתקבלו במקום העבודה האמיתי שהתקשר אתכם כעצמאיים במקור, נדרשים דמי מעביד המגלמים תשלום פיצויים, קרנות השתלמות וכד'. במידה ואתם מפרישים לקרן השתלמות פרטית, ייתכן כי לא תצטרכו דמי מעביד. במידה וההרגשה שלכם היא שמקום העבודה צריך אתכם יותר מאשר אתם אותו, אתם כמובן לא צריכים זאת, ואז מומלץ למצוא שירות שאינו גובה דמי מעביד.
משלמים כשכירים ולא כעצמאיים ונמנעים ממיסוי כבד
התשלום עבור עצמאיים בסוף השנה מאד גבוה במיוחד אם הפעילות הכלכלית הייתה ענפה ובגדר שכר יחיד. לכן, בימינו מאד מומלץ שהפעילות העצמאית שלכם תגובה במסמכים של עובד שכיר ויונפק עליה תלוש שכר. בחברת ניהול חשבונות המתמחה בעצמאיים הופכים אותם על הנייר לשכירים באמצעות מסמכים רלוונטיים ומונעים את הגבייה העודפת בסוף השנה. אם אתם יודעים שהפעילות העצמאית שלכם קבועה, ממש כמו משרה של שכיר, אל תחכו שיזמינו אתכם: פנו לשירות המתמחה בעצמאיים-שכירים והירשמו כעובדיו. בכך, תמנעו מתשלום מיסים בסוף השנה על הפעילות.
מוזמנים לקרוא על עוד ידיעות בחדשות כפר סבא >>