הטיפול האורתודנטי נועד כידוע לשיפור המראה האסתטי של השיניים. ואולם, ישנה חשיבות לשמירה על השיניים לכל אורך הליך הטיפול וגם לאחריו, על מנת לקבל את התוצאה הרצויה, כפי שיבואר במאמר שלפניכם.
הטיפול האורתודנטי
התחלתם בתהליך של טיפול אורתודנטי? כל הכבוד. עכשיו, יותר מתמיד, חשוב לשתף פעולה עם רופא השיניים, ולשמור על השיניים שלכם, כדי שהטיפול יהיה אפקטיבי ובסופו תזכו לשיניים בריאות וישרות.
אז מה אתם יכולים לעשות כדי לשמור על השיניים, ולסייע לכם ולרופא השיניים להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם?
אין כאבים, אין הישגים
במסגרת הטיפול האורתודנטי, משתמשים במתקן המוכנס לפה, הסוגר את השיניים או מזיז אותן בחזרה למקום הנכון. הטיפול יכול לכאוב בהתחלה, ולכן אפשר להיעזר במשככי כאבים במידת הצורך, ולאחר התייעצות עם הרופא. כדאי לקחת בחשבון שהכאב עובר בהדרגה, והופך לאי נוחות, עד שהוא נעלם לאחר כחודש.
לעתים, המכשיר המוכנס לפה יכול לדקור את החניכיים ואף לפצוע אותם. גם הכאב הזה עובר בסופו של דבר. בינתיים, ניתן לכסות את החלק הבעייתי באמצעות שעווה מיוחדת ולא מזיקה, שנשטפת לבד.
הקפידו על ניקיון השיניים
יישור שיניים הינו הליך חשוב ומרכזי בטיפול האורתודנטי, אבל אסור שיבוא על חשבון היגיינת הפה. לאחר טיפול אורתודנטי, קשה לעתים קרובות לשמור על שגרת צחצוח שיניים, כיוון שהמברשת מסתבכת בסמכים ובחוט המתכת שעובר ומחבר ביניהם.
במקרים מסוימים, חתיכות מזון נתקעות על המכשיר, ומהוות מצע להצטברות של פלק. התוצאה יכולה להיות ריח רע מהפה, וגם סיכון בריאותי ממשי, כמו עששת, חורים בשיניים ודלקות חניכיים.
למרות הקושי, יש להמשיך ולצחצח שיניים בקפדנות אחרי כל ארוחה. כדאי להשתמש במברשת עם שערות קטנות, שיכולות להגיע ולנקות את המרווחים בין השיניים. אם יש מקומות שהמברשת לא יכולה להגיע אליהם, ניתן להשתמש במי שטיפת פה.
שנו והתאימו את התפריט שלכם
רגילים ללעוס מסטיק או סוכריות? וותרו על כך. מאכלים דביקים יכולים להיתקע במכשור ולהזיק לו. בנוסף, קשה מאוד לנקות אותם לאחר מכן.
כדאי להימנע גם ממזונות קשים, כמו גזר, אגוזים ותפוחים. הנגיסות מפעילות לחצים על המכשור, שעלול להישבר או להתנתק כתוצאה מכך.
באופן כללי, איכלו בחוכמה ובזהירות. לפני שאתם ניגשים לאכול, חיתכו את האוכל לחתיכות קטנות, שניתנות ללעיסה בקלות.
שיטת אינויזליין – קל לשמור על היגיינה
בשיטת אינויזליין (Invisalign) משתמשים בקשתיות שקופות על מנת ליישר את השיניים. הקשתיות ניתנות להסרה. אפשר לנקות אותן בקלות. וכשהן לא על השיניים שלכם, אפשר לצחצח אותן בלי בעיות.
הורדתם את הגשר? עדיין לא סיימתם
עברתם את הטיפול סוף – סוף, הורדתם את הגשר, ויש לכם את החיוך שחלמתם עליו? יופי. עכשיו צריך לשמור על התוצאות. השיניים לא יישארו ישרות אם לא נעזור להן. אנחנו מדברים, לועסים ובולעים. הלסת נחלשת, והשיניים זזות כל הזמן.
לכן, לפעמים צריך להמשיך ולהרכיב ריטיינרים, מכשירים אורתודנטיים לאחזקה למשך זמן מסוים: שנה, מספר שנים, ובמקרים מסוימים לכל החיים. ישנם ריטיינרים מודבקים וקבועים, וריטיינרים ניידים, שניתנים להוצאה.
ניתן למצוא הרבה מאוד עיצובים וסוגים של ריטיינרים, לשיניים עליונות או תחתונות. האורתודנט הוא זה שממליץ על סוג הריטיינר המתאים, ועל הזמן שבו עליכם להרכיב אותו. מה שאתם צריכים לעשות, הוא להרכיב אותו כנדרש. האחריות היא שלכם.
מוזמנים לקרוא על עוד ידיעות בחדשות כפר סבא >>