מה אתם עושים כאשר אתם סובלים מנדודי שינה? מסתבר שבלילה הראשון שזה קורה לכם אתם מתהפכים מצד לצד ולא עושים משהו מסוים, זה קורה לכולנו מדי פעם, אולי בגלל לחץ זמני מגורם כזה או אחר בחיינו, ואולי סתם כך כי העייפות לא מספיק חזקה משום מה באותו הלילה. אולם מה קורה כאשר הסיפור חוזר על עצמו למחרת? ואם גם בלילה הבא אינכם מצליחים להביא את עיניכם לידי תנומה? נדודי שינה עלולים להיות קושי משמעותי עבור כל אדם מן השורה, בעיקר כאשר זה קורה באופן קבע, העייפות הנלווית לאורך כל היום, והתסכול הקשור באי ההירדמות, עלולים להוציא את האדם מדעתו, ובצדק. אז מה עושים? יש הרבה מה לעשות, אומרים הצוות של מכוני מכורים לחיים, המנהלים מרכזי גמילה מקצועיים למגוון בעיות התמכרות קלות וקשות בארץ, וזוכים לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. יש הרבה מה לעשות, אבל רק לא- כדורי שינה. גמילה מכדורי שינה עלולה להיות מורכבת וקשה יותר מכל לילה לבן, בואו נדבר על זה אחת ולתמיד.
רוצים לישון טוב בלילה
כדורי שינה ניתנים היום במרשם וגם שלא במרשם, ביד קלה על ההדק, ובמגוון עצום של אפשרויות, חלקן אפילו מוגדרות כטבעיות חלקית או באופן מלא. לא מעטים האנשים המסתמכים על כדורי שינה כאלו ואחרים כדי להגיע לשגרת יומיום מבורכת ונוחה, הכוללת שינת לילה מרגיעה ומטעינת כוחות, ואת זו הם מצליחים לצערם להשיג רק באמצעות כדורי שינה. אולם, חשוב לדעת כי כמו תרופות רבות שיש להן השפעה מוחית או הורמונלית כזו או אחרת, גם כדורי שינה עלולים להיות מסוכנים ומועדים להתמכרות. ובדיוק כמו גמילה מכדורים נרקוטים, גם הליך גמילה מכדורי שינה עלול להיות ממש לא פשוט.
מה אתם מציעים
באופן כללי, כמו בכל גישת הטיפול המעמיקה של צוות הטיפול במכוני מכורים לחיים, אנחנו מאמינים בירידה לשורש הבעיה ולא מתן כדורים להשתקתה. במידה ואתם סובלים מקושי להירדם, יש לנסות לברר את מקורה של הבעיה. לעיתים מדובר בבעיה פיזית כזו או אחרת, אשר ניתנת לבירור במרפאות שינה, קושי בנשימה בשינה עלול לגרום להתעוררות ואי הירדמות, כאבים מסוימים או קשיים במערכת העיכול, ועוד. במידה ונשללות בעיות אלו, יש לפנות לטיפול נפשי בלחצים או כל קושי אחר שכפי הנראה עומד מאחורי הקושי להירדם, אולם הסתמכות על כדורי שינה והימנעות מטיפול עלולים לעלות לכם ביוקר.
זקוקים לייעוץ? מרגישים שהסתבכתם? אנחנו כאן בכל שעה ובכל דרך.