השירות בצה"ל עלול לכלול גם קונפליקטים מול הצבא, כולל כאלה שמסתיימים בכליאה בכלא צבאי לפרק זמן כזה או אחר. למעשה ישנה אפילו אמרה מוכרת, לפיה חייל שלא ישב בכלא הוא לא חייל – משפט שיש המייחסים אותו לרמטכ"ל משה דיין ז"ל ואחרים טוענים כי רמטכ"ל אחר, רפול ז"ל, אמר אותו. בכל מקרה חשוב לדעת כי חוק השיפוט הצבאי קובע כי במקרים מסוימים יתווסף לחייל גם רישום פלילי מלא, שעלול להוות מכשול של ממש לאחר השחרור – ולכן כדאי להסתייע בבקיאות המקצועית של עו"ד צבאי כדי להימנע מכך. עורכת הדין ריקי ישי היא מומחית לדיני צבא שמטפלת בהצלחה בהורדת פרופיל צבאי, עבירות עריקות והסתבכויות נוספות במסגרת השירות בצה"ל.
איך עו"ד צבאי משפיע על סוג הרישום הפלילי כשחייל עומד לדין?
* הפחתת עונש המאסר – כשהעונש שמוטל על החייל הוא עד חודשיים מאסר בפועל, אין רישום פלילי מלא אלא מופחת (שמזיק הרבה פחות). כשהעבירה שבה מואשם החייל היא היעדרות מן השירות שלא ברשות, כלומר עריקות, גם 3 חודשי מאסר בפועל יובילו לרישום פלילי מופחת ולא מלא.
* שינוי אופן ריצוי העונש – על-פי חוק השיפוט הצבאי, אם בית דין צבאי קובע כי החייל ירצה את עונשו בעבודה צבאית ולא בכלא, גם 4 חודשי מאסר עדיין יובילו לרישום המופחת. בהתאם עורכי דין עם ניסיון רב יכולים לפעול גם בדרך זו כדי למנוע פגיעה בחייל לאחר השחרור מצה"ל.
* הגשת ערעור והדגשת הנסיבות הייחודיות שבהן נעברה העבירה – גם לאחר שניתן גזר דין שמוביל לרישום פלילי מלא ניתן להילחם ברוע הגזירה, וזאת באמצעות הגשת ערעור. בפרט כדאי להדגיש את הנסיבות שהובילו את החייל לבצע את העבירה.
טיפול מסור ומאבק נחוש
בתור עו"ד צבאי עם ניסיון רב, חלקו במהלך השירות בסניגוריה הצבאית ובחיל הרפואה וחלקו כבעלת משרד שתחום המומחיות שלו הוא הדין הצבאי, יכולה עורכת הדין ריקי ישי להבטיח לכל חייל טיפול מקצועי ומסור – וגם לקיים את ההבטחה. בין השאר מסייעת עו"ד ישי למי שרוצים לשנות פרופיל צבאי ונתקלים במערכת נוקשה ואפילו אטומה, למי שנעדרים מהשירות מכל סיבה שהיא ולכל מי שנמצא לפני העמדה לדין או כבר נשפט ומבקש להקל על עונשו באמצעות ערעור.