מאות תלמידים מ-20 הקבוצות שעלו לגמר זכו להציג את הפרויקטים בפני אסטרונאוטית נאס"א ד"ר קייט רובינס והישראלי איתן סטיבה. מרכז יש"י בכפר סבא זכה במקום הראשון לחטיבות הביניים. שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, באירוע הגמר החגיגי: "מדינת ישראל משתייכת למועדון היוקרתי של מעצמות העל – בזכות כשרון, יצירתיות, יזמות וחדשנות טכנולוגית."
הזוכים הוכרזו בסוף אירוע הגמר החגיגי של אולימפיאדת החלל לשנת תשפ"ב, שהתקיים ביום שלישי, ה-14.6.22, במרכז הישראלי למצוינות בירושלים. אולימפיאדת החלל היא תוכנית הדגל החינוכית של סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, והיא מתקיימת זו השנה השמינית. התחרות מתקיימת בשיתוף משרד החינוך ובביצוע של המרכז הישראלי למצוינות בחינוך.
באירוע הגמר השתתפו מאות תלמידים מ-20 בתי הספר שעלו לגמר (10 יסודיים ו-10 חט"ב), אשר הציגו את המיזמים שלהם לחבר השופטים, המורכב מבכירים בתעשיית החלל והאקדמיה ונציגי סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה. התלמידים זכו להציג את הפרויקטים גם ל-2 אסטרונאוטים: ד"ר קייטלין רובינס, אסטרונאוטית פעילה של נאס"א ואורחת הכבוד של האירוע, ואיתן סטיבה, שחזר לאחרונה ממשימתו בתחנת החלל הבינלאומית.
שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן באירוע החגיגי: "הדחף הזה שטבוע בכם כבר בגיל צעיר הוא לא מובן מאליו, והוא מעורר בי ובכולנו גאווה עצומה. סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה מחויבת לקידום חקר החלל ולמיצוי הפוטנציאל האדיר שלו באינספור תחומים. מדינת ישראל משתייכת למועדון היוקרתי של מעצמות העל – בזכות כשרון, יצירתיות, יזמות וחדשנות טכנולוגית."
מיזם L.O.M – Life On Mars של תלמידי מרכז יש"י, כפר סבא, יספק מים, חמצן וחשמל להתיישבות התחלתית של אלף איש במאדים והוא יתרחב בהתאם לגידול באוכלוסייה. מערכת המים מבוססת על מיחזור 90% מהמים המסופקים, הפשרת קרח שמקורו בקוטב הצפוני וריבוץ אדי מים מהאוויר. החמצן מופק מפחמן דו-חמצני ועל ידי אלקטרוליזה של מים, והחשמל מסופק בעזרת אנרגיה סולארית בשיתוף פעולה עם חברת Solaredge, כורים גרעיניים משולבים עם מנוע סטירלינג ובלילות ובתקופות של סופות אבק ממושכות גם באמצעות אנרגיה אגורה עם גלגלי תנופה ותאי דלק. את הפרויקט ליוו המורים שרונה חזן וד"ר אריה מלמד-כץ.
אולימפיאדת החלל ע"ש רמון היא תוכנית הדגל החינוכית של סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, הפועלת להנגשת תחום החלל לצעירים ולקהל הרחב, מתוך מטרה להגדיל את סך הנחשפים לתחום ולעודדם לקחת חלק בתחום הטכנולוגיה והמדע בכלל והחלל בפרט בעתיד. האולימפיאדה מתקיימת זו השנה השמינית והשתתפו בה השנה כ-10,000 תלמידות ותלמידים מכ-400 בתי-ספר בכל רחבי הארץ.
התלמידים שהשתתפו השנה באולימפיאדת החלל עברו חמישה שלבים, במהלכם התמודדו עם חידונים מקוונים, נדרשו לענות על חידות מורכבות, לקיים פעילות בקהילה, לפעול יחד בקבוצה, לבצע התנסויות בכיתה ולבנות דגם על פי קריטריונים קפדניים תוך למידה מעמיקה. בנוסף נדרשו לתכנן ולהציג מיזם עסקי בתחום החלל החדש, למתגו ולבנות דגם אב-טיפוס וירטואלי דיגיטאלי של מוצר פיזי. ההשתתפות בתוכנית אולימפיאדת החל מקנה לתלמידים מיומנויות רבות כולל: חקר מדעי, אסטרטגיות למידה, היכרות עם תעשיית החלל, התמודדות עם אתגרי ניהול עבודת צוות וזמן, פעילות קהילתית, פתרון קונפליקטים, מיומנות הטיעון, גמישות, הסתגלות, פרזנטציה, שפות, אחריות והתמדה.