ביטול צו קיום צוואה הוא הליך קבוע בסעיף 72 לחוק הירושה. מטרת ההליך המדובר היא לקבוע את הכללים לביטול צו קיום צוואה שכבר ניתן. לאחר שמגישים את הבקשה לביטול צו קיום צוואה ובוחנים אותה בהתאם לתנאים שבחוק הירושה, תינתן החלאה על הבקשה. ההחלטה המדוברת תהיה החלטה שיפוטית של בית המשפט לענייני משפחה שכן, לרשם לענייני ירושה אין סמכות לפסוק בבקשה מסוג זה. כמו כן, לצד הבקשה המדוברת לביטול הצו ניתן להגיש גם בקשה לתיקון צו קיום ירושה, כאשר המשמעות של שתי הבקשות דומה. חשוב לדעת כי הליך ביטול צו קיום צוואה נחשב להליך מורכב, סבוך וקשה והסיכויים של הצלחת ההליך יהיו נמוכים לרוב ועל כן, כדאי מאוד להגיש את הבקשה המדוברת בצורה מקצועית ומדויקת בעזרת עורך דין המומחה בתחום ירושות וצוואות, בעל ותק, ניסיון וההמלצות.
מה קובע סעיף 72 לחוק הירושה?
סעיף 72 לחוק ירושה, קובע את התנאים שבהם תתקבל בקשה לביטול צו קיום צוואה או בקשה לתיקון צו קיום צוואה. הסעיף קובע כי את הבקשה רשאי להגיש כל מי שמעוניין בדבר או במילים אחרות כל מי שצומחת לו זכות כלכלית ישירה מביטול צו קיום צוואה. בכדי להצליח בביטול של הצו ולזכות בהחלטה לביטול צו קיום צוואה יש להגיש בקשה מתאימה לגורם שנתן את הצו ולפרט את כל העובדות והטענות שבגינן מבקש האדם לבטל את הצו. הבקשה תידון לפי סעיף 72 לחוק הירושה אשר מעניק לרשם לענייני ירושה או לבית המשפט לבטל או לתקן את צו הירושה על פי המעוניין בדבר וזאת אם הוכחה העילה לקבלת הבקשה.
מהם התנאים לקבלת הבקשה לביטול צו קיום צוואה?
בית המשפט לענייני משפחה נדרש לבחון את קיומם של שני תנאים רלוונטיים לצורך קבלת הבקשה, כאשר התנאי הראשון יהיה: האם הובאה עובדה או טענה חדשה שבית המשפט או הרשם לענייני ירושה לא הכירו הנוגעת לצוואה. במידה ואכן הובאה טענה או עובדה חדשה, האם הן משנות את התוצאה ובהתאם אליהן יש צורך לבטל את הצו שניתן. כמו כן, בית המשפט יבדוק אם המבקש לביטול צו קיום צוואה הביא את המידע החדש שהיה לו בכדי לבטל את הצוואה בהזדמנות הראשונה שהייתה לו. כל מקרה של הגשת בקשה לביטול צו קיום צוואה תבחן לגופה כאשר יש לתת את הדעת על פגיעה אפשרית בצדדים שלישיים לנוכח ביטול צו קיום צוואה, שימוש לרעה בהליכי בית המשפט, תום לב, מידת האיחור בהגשת הבקשה וההיגיון אשר עומד מאחורי הנימוק לאיחור וכן נזק ראייתי אשר נגרם בגין האיחור בהגשת הבקשה המדוברת.
חשוב לדעת כי הסיבות להגשת בקשה לביטול צו קיום צוואה יכולות להיות רבות ומגוונות. ניתן למנות מצבים שבהם נודע ליורשים על קיום צוואה מאוחרת יותר אשר בה ההוראות שונות, גילוי של ראייה חדשה המלמדת כי הצוואה לא הייתה באמת רצונו האחרון של המנוח ועוד. בכדי להגיש בקשה לביטול צו קיום צוואה בצורה ממוקדמת, מדויקת ומקצועית, חשוב מאוד לפנות לעורך דין מקצועי ומנוסה בתחום ירושות וצוואות שיסייע לכם.חייגו עכשיו: 077-510-0268