בעלי כלבים לומדים עם השנים להרגיש את בעל החיים שלהם, ממש כמו היכרות עם בן משפחה שחיים אתו בבית. לעיתים הכלב שלכם עשוי לחוש ברע או לסבול מתופעות שונות למיניהן, אך לא תמיד חייבים לרוץ למרפאה וטרינרית בכפר סבא.
ישנן מגוון סיבות שונות לתחושות רעות בקרב בעלי החיים שאנחנו מגדלים בבית, כאשר בחלק מהמקרים תבחינו בסימפטומים שעשויים לעבור מעצמם, אך במקרים אחרים חייבים לגשת לבדיקת חירום באופן מידי. בגדול, חוק הברזל עבור בעלים של חיות מחמד הוא שכאשר יש ספק אז אין ספק בכלל וכדאי ללכת לבדוק את המקרה, אבל כדי להימנע מבהלה וריצות מיותרות לווטרינר, לפניכם מדריך שיסייע להבין מה מוגדר בתור מקרה חירום.
תופעות בריאותיות שדורשות בדיקה של ווטרינר
במידה ואתם מבחינים בהתנהגות לא שגרתית של בעל החיים שלכם, עליכם קודם כל להבין במה מדובר. אם ישנם סימנים של מצוקה או אי נוחות, שבאים לידי ביטוי בקולות כאב שבעל החיים לא משמיע בדרך כלל, או באי שקט שלא אופייני לו, מומלץ לגשת לבדוק זאת במרפאה וטרינרית בכפר סבא. לצד זאת, גם מקרים של חולשה או אפאטיות שנמשכת זמן רב, כאשר במקרים קיצוניים בעל החיים מתמוטט לחלוטין, כמובן מחייבים לגשת בדיקת חירום.
מקרים של רעידות ניתנים לאבחון לעיתים בהתאם לסוג בעל החיים. בקרב כלבים קטנים לדוגמה, רעידות קלות הן לא תופעה קיצונית ואפילו מדובר במשהו יחסית נפוץ. במידה ומדובר בכלבים גדולים שמתחילים לרעוד ולפרכס, מומלץ לבדוק את זה במרפאה וטרינרית בכפר סבא. במידה וכלב קטן שאתם רגילים לרעידות שלו מתחיל להראות סימנים קיצוניים יותר ממה שמוכר לכם, עדיף לא לקחת צ'אנסים ולגשת לבדוק זאת גם כן.
במידה וישנה נפיחות חריגה באזור מסוים בגופו של בעל החיים או באופן כללי, כדאי לגשת לבדיקת חירום. כמו כן, במקרים של אי מתן שתן במשך זמן רב וברמה חריגה יחסית למה שאתם רגילים אליו ומכירים בבעל החיים שלכם, חשוב לגשת לווטרינר שיאבחן את הבעיה. מקרים של חוסר שיווי משקל, ניסיון להצמיד את הראש בחוזקה לקיר, או הליכה מרובה במעגלים, כדאי לגשת לווטרינר על מנת להבין את פשר ההתנהגות הזו.
מקרים נוספים שמחייבים בדיקה של וטרינר
במידה ובעל החיים שלכם נפגע בתאונת דרכים עם כלי רכב, חשוב לגשת מידית לווטרינר, גם במקרים שבהם אין פגיעה שנראית לעין באופן מובהק. בדומה לכך, חשוב לבדוק את בעל החיים במרפאה וטרינרית בכפר סבא גם כאשר הוא נופל מגובה רב, אפילו אם לא ניתן להבחין בפגיעה או שינוי בהתנהגות. במידה ובעל החיים שלכם ננשך, גם אם הפציעה נראית שטחית, רצוי לגשת לבדיקת חירום כדי להימנע מפגיעה פנימית שעשויה לסכן את חיי חיית המחמד שלכם.