חוויית האפייה לא מפסיקה להפתיע ולרגש עם מגוון רחב של גאדג'טים ואביזרים שמקצרים תהליכים, משדרגים את המנות ומעצימים את הביצועים. לצד כל החידושים, הטכנולוגיה המתקדמת והעזרים, אין ספק שכוכבת האפייה שאי אפשר בלעדיה היא תבנית אפייה.
ההיצע המסחרר של תבניות לאפייה מאפשר לבחור את הפרפקט מאץ' לפי סוג המנה, דרכי ההכנה והמתכון כאשר חשוב לשים דגש על חומר הגלם, הצורניות והגודל של התבנית. מומלץ להחזיק המטבח מגוון סוגים מחומרי גלם שונים ובשלל גדלים, כדי לבצע את ההתאמה האולטימטיבית כל פעם מחדש. לפניכם מגדיר תבניות אפייה עם הדגמים ששווה להכיר ולרכוש:
בצורה הנכונה – המבנים המובילים
צורת התבנית היא פונקציה ברוב המקרים של המתכון, הרכיבים שיש להתפיח, מסעד הסועדים וכדומה. ישנם דגמים ייעודיים למאפינס וקאפקייס מפנקים עם חלוקה ייעודית מוגדרת לכל אחד מהמאפים האישיים וכן תבנית מלבנית מסוג אינגליש קייק לעוגות צרות או לכיכרות לחם.
כמו כן, דגמי קוגלהוף גבוהים ותבניות עגולות שמתאימות לעוגות כולל בעלות הגבהה בשוליים לעוגות גבוהות במיוחד מרובות שכבות וכן צלוחיות פאי בעלות קרומים עמוקים.
המבנים השונים עונים על צרכים כמו למשל, באפיית עוגה שרוצים להציג לראווה ולחלץ בקלות מהתבנית נהוג להשתמש בדגם עם קפיץ – מנגנון מאסיבי שמאפשר שחרור מהיר שלה.
החומרים שמככבים בתבניות
כמו שהרכיבים שנבחרים למנה קריטיים להצלחתה, כך גם החומרים מהם עשויה כל תבנית. בין חומרי הגלם הנפוצים בעולם זה ניתן לציין את הנירוסטה, שהיא קלה לתחזוקה ונחשבת לחומר בעל תוחלת חיים ארוכה ועמידות גבוהה שניתן גם לנקות במדיח כלים, אך לרוב יש להשתמש במריחת שמן או בנייר אפייה למניעת היצמדות המאפה לקרקעית.
הזכוכית היא עוד חומר שכיח בקטגוריה זו, שאומנם נחשב לשביר, אבל עמיד בטמפרטורות גבוהות, מתחמם יחסית בקצב איטי אך בצורה אחידה. ישנם גם דגמים שעשויים מחמר שמתחמם יחסית לאט, אבל שומר היטב על החום והוא גם אטרקטיבי מההיבט הוויזואלי האסתטי המרשים שלו. סיליקון הוא חומר גלם שניתן למצוא בכלי אפייה והוא גמיש מאוד כך שקל לחלץ ממנו את המאפה והוא לא נצמד כך שהוא אינו זקוק למשיחה של שמן והוא גם קל משקל. ניתן למצוא גם מבחר דגמים שעשויים מאלומיניום, שבטוחים לשימוש ובעלי עמידות גבוהה והעברת חום בצורה שווה.
סוד האנודייז
תבנית אלגן היא סוג של דגם אלומיניום שעברה תהליך תעשייתי ייחודי להגנה מפני שחיקה וקורוזיה לאפייה ממושכת בטמפרטורות גבוהות. השיטה הייחודית הופכת את הכלי לאטום יותר, עבה יותר וחלק יותר. ישנם מותגים מובילים שמציעים דגמים מסוג זה וכדאי בהחלט לרכוש כמה שחקני חיזוק לאפייה מנצחת – הדגמים גם שומרים על חום.
לא נצמדות – נפלאות הנון סטיק
כל בית צריך שיהיה לו תבניות נון סטיק, שמונעות את היצמדות האוכל לתבנית שיחסכו לכם לגרד את החומר מהתבנית. ציפוי נון סטיק מופיע במגוון רחב של דגמים מחומרים שונים כמו ציפוי קרמי שנוצר בתהליך אלקטרוליטי שמונע את היצמדות הבלילה וכדומה. ישנם דגמים עשויים טפלון אשר המונע את הידבקות לתבנית ועדיין עמיד בחום גבוה בתנור.
אל תתפתו רק למחיר הנמוך ביותר בשוק. בבחירת הדגמים שימו לב למקום אמין שמציע למכירה תבניות איכותיות של המותגים הבולטים בשוק.
התייחסו למידות של כל דגם על מנת להבין אם הגודל הוא לשביעות רצונכם, שימו לב לסוג התחזוקה שטיפה במדיח או ידנית בלבד, לצבע וכן לאחריות שמוצעת על המוצר. אל תפספסו מבצעים אטרקטיביים על מנת להרחיב את אוסף התבניות שלכם.