פסטה כבר מזמן לא שייכת רק לאיטלקים. מדובר במאכל אהוב, כתוספת או לבד. הפסטה בגרסתה המקורית מכילה קמח סמולינה אליו מוסיפים מים בלבד. משמעות השם שלה זה בצק באיטלקית. הפסטה של היום, מגיעה עם שלל רטבים ושדרוגים. היא מיוצרת במגוון גרסאות וצורות, נוספו לה ירקות ואפילו שוקולד. אז איך מכינים פסטה טריה ואיכותית, בעבודת יד ועם הטעם הנכון? ראשית, חשוב להצטייד במכונת פסטה מקצועית, חשמלית או ידנות. ותוסף ליצירת הצורה הרצויה. שנית, יש לבחור את הרוטב הרצוי והתוספות.
תהליך הכנת פסטה ביתית.
הכנת הפסטה פשוטה וידידותית אבל חשוב לדייק בתהליך. לבצק הפסטה דרושים 2 מרכיבים, קמח וביצים. על כל 100 גרם קמח יש להוסיף ביצה אחת בגודל L .
אופן ההכנה:
- מניחים את הקמח על פי הכמות הרצויה בערימה על משטח נקי ויוצרים גומחה בתוכו.
- בתוך הגומחה יוצקים את הביצים ובעזרת מזלג מאחדים בינהם.
- לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים עד לאחידות מלאה ולבצק אלסטי ונעים.
- מרטיבים מעט את הידיים ולשים שוב את הבצק בידיים רטובות עד לקבלת מרקם חלק וגמיש.
- יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד.
- נותניל לבצק "לנוח" במקרר לחצי שעה, ניתן להשאירו אפילו ללילה בקירור.
- מרדדים את הבצק לעובי הרצוי לפי הצורה שנבחרה.
- באמצעות מכונת הפסטה או ערכה לחיתוך פסטה יוצרים את הצורה הרצויה.
- מרתיחים מיים עם מלח בסיר )ניתן להוסיף עלי דפנה) מכניסים את הפסטה למים לאחר שרתחו למשך 5 דקות.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב הרצוי.
טיפים חשובים.
בשביל להכין את הפסטה בצורה מקצועית מתאימים את צורת הפסטה לרוטב. המטרה היא שהטעמים יספגו בצורה נכונה, והיא תשמור על עסיסיותה. נניח פסטה ברוטב עגבניות תתאים לפסטות הרחבות. פסטות דקות וארוכות יתאימו לרטבים עם שמן זית או שמנת.
בישול פסטה ביתית קצר יותר מפסטה קנויה ולכן יש לשים לב לא להרתיח אותה יותר מידי. לאחר 3-4 דקות הרתחה מומלץ לבדוק את מצבה.
מי הבישול של הפסטה יכולים להעשיר את טעם הרוטב, מומלץ לשמור מעט מהמים ולהוסיף אותם לרוטב הנבחר.
מכונת הפסטה.
כאשר משתמשים במכונה מרדדת, יש לקמח את בצק הפסטה לפני הכנסתה. כשמשתמשים במכונת מלחציים יש לכוון בתחילה את המכונה לפתח הרחב ביותר ולהצר בהדרגה. מומלץ להעביר את הבצק 5-6 פעמים. לאחר מכן ליצור את הצורה הרצויה. קיימות ערכות לחיתוך פסטה או תוספות למכונה שמאפשרות ליצור צורות מדוייקות ויפות. בהכל לבית תוכלו לבחור מכונות פסטה מקצועיות שיאפשר לכם להכין בהן פסטה ביתית טעימה בדיוק כמו באיטליה.