בישראל יש תרבות קפה תוססת, ותמצאו מגוון אפשרויות קפה לבחירה. הנה כמה סוגי קפה שאולי תרצו לנסות וגם טיפים מה לבקש בבתי קפה ישראליים.
בישראל אפשר לשתות כמעט בכל מסעדה, בית קפה, בר ואפילו עגלות קפה – את הקפה המושלם! יש הרבה סוגים וטעמים וזה הזמן לעשות סדר.
קפה הפוך: מכונה לעתים קרובות "קפוצ'ינו ישראלי", קפה הפוך מתרגם ל"קפה הפוך". הוא עשוי עם חלב מאודה בתחתית, ואחריו כוס אספרסו מעל, ושכבת חלב מוקצף. זה מוגש בכוס כדי להראות את השכבות שלו. אם אתה רוצה לנסות את זה, אתה יכול פשוט לבקש "קפה הפוך".
קפה שחור: זהו בעצם קפה שחור, שנרקח באופן מסורתי בסיר או ב"פינג'אן". קפה זה חזק ועשוי להיות מוגש עם סוכר או בלי, בהתאם להעדפתך. אתה יכול לבקש "קפה שחור כלבי" אם אתה רוצה עם חלב.
קפה טורקי או "בוץ": מרכיב עיקרי בתרבות הקפה המזרח תיכונית, הוא עשוי על ידי הרתחת פולי קפה טחונים דק בסיר (cezve), אולי עם סוכר, והגשתו לתוך כוס, שם נותנים לאדמה להתייצב. הוא ידוע בטעמו החזק והעשיר. בקש "בוץ" או "קפה טורקי" אם אתה רוצה לנסות את סגנון הקפה הזה.
אייס קפה או "קפה קאר": פופולרי באקלים הישראלי החם, אייס קפה בישראל דומה לרוב יותר לסלושי בטעם קפה ולא לקפה הקר האמריקאי המסורתי. זה מרענן ומושלם ליום חם. אתה יכול פשוט לבקש "קפה קאר".
קפה נס: זהו המונח העברי לקפה נמס. בישראל הוא פופולרי באופן מפתיע וניתן להזמין אותו כמו שהוא או כחלק מ"קפה הפוך נס", שהוא קפה הפוך העשוי מקפה נמס במקום אספרסו.
אספרסו: בדומה למקומות אחרים בעולם, האספרסו פופולרי בישראל. זה חזק ומוגש בכמויות קטנות. אם אתה רוצה זריקה כפולה, אתה יכול לבקש "אספרסו כפולה". למשקה גדול יותר, אפשר לבקש "אמריקנו" שהוא זריקת אספרסו מדולל במים חמים.
בין אם אתם מעדיפים אספרסו קלאסי, את הפינוק הרב-שכבתי של קפה הפוך, את הצינה של קפה קר או את הבעיטה החזקה של הקפה הטורקי, לתרבות הקפה של ישראל בטוח יש משהו שיפתה את בלוטות הטעם שלכם. אל תשכחו לשלב את הקפה שלכם עם מאפה ישראלי טעים לחוויה השלמה.
מהו סוג הקפה הכי פופולארי בישראל?
בעוד שישראל נהנית מתרבות קפה תוססת עם סוגים רבים של קפה שנצרכים, קפה הפוך הוא ללא ספק הפופולרי ביותר. קפה הפוך המכונה "קפוצ'ינו ישראלי", הוא משקה על בסיס אספרסו עם חלב מוקצף. בשונה מהקפוצ'ינו המסורתי, קפה הפוך מרובד בתחתית חלב חם, כוס אספרסו באמצע ומעליו פקק חלב מוקצף או שמנת.
בנוסף לקפה הפוך, נפוץ בישראל גם קפה טורקי, או "בוץ", וקפה נמס, או "קפה נס". ראוי לציין שישראל ראתה צמיחה בסצנת הקפה המיוחדים שלה, עם עלייה בבתי קפה מקומיים המגישים קפה איכותי ומלאכתי, מה שהוביל לעלייה בפופולריות של משקאות כמו אספרסו ואמריקנו.
עם זאת, קפה הפוך נותר חלק ייחודי ומהותי בתרבות הקפה הישראלית, המוגש לאורך כל היום ומתענג על ידי המקומיים והתיירים כאחד.