אם התחלתם דיאטה לאחרונה, או ממש עברתם לאכול תזונה בריאה, בוודאי אחד הנושאים או השאלות הראשונים שעלו היו – איזה לחם לאכול? מהו הלחם הכי בריא?
אז ברור שלחם לבן הוא אאוט, ולחם בריאות הוא, ובכן – בריא יותר. אבל גם עולם לחמי הבריאות הוא עצום וקשה להחלטה.
אז איזה לחם הכי בריא?
השלב הראשון בבחירת לחם בריא הוא קריאת התווית שעל האריזה. שימו לב שאתם בוחרים דגנים מלאים, מופחת נתרן ומופחת שומן טראנס.
אחד הטרנדים הבולטים לאחרונה הוא תזונה נטולת גלוטן, מעבר לחולי צליאק, אשר נמנעים מגלוטן מסיבות בריאותיות, ישנם רבים המדווחים על תחושה טובה יותר, קלילות וירידה במשקל בעקבות מעבר לתזונה נטולת גלוטן.
בעקבות כך, התפתחו מוצרים נטולי גלוטן שאינם תחליפים לגלוטן, אינם פיתוח של מה שבמקור היה עם גלוטן ואז טעמם הוא סוג של פשרה לא ממש טעימה, אלא מוצרים שבמקורם עשויים מחומרי גלם אחרים.
דוגמה שכזו הוא קמח הטף. מקמח הטף (שיש לציין שהוא קליל, טעים ומעט חמצמץ) מייצרים מוצרים אפויים שטעמם אינו נופל כלל מטעמו של קמח רגיל.
לחם הטף הוא לחם בריא מאין כמוהו, כנראה הבריא ביותר מכל סוגי הלחמים, במיוחד כאשר מייצרים אותו ללא סוכר, כמו במוצרי "טף לי".
לחם הטף, בשל היותו עשוי מדגן העל הזה, מכיל בתוכו את כל היתרונות הבריאותיים המצויים בדגן הטף: כמות גדולה של ברזל וסידן, 13 גרם חלבון! ויותר מכל – הוא טרנדי בטירוף בימים אלו.
לחם נטול גלוטן שגם מנוע מסוכר, גם טעים בצורה מיוחדת ואפילו לא מהונדס מקמח רגיל כדי להיות טעים – הוא פשוט מצוין.
אז לגבי הלחם הכי בריא נראה לי שאין עוררין, ואם מדי פעם נרצה לחטוא קצת בלחם עם גלוטן – יש מיליון המלצות בריאות ברחבי הרשת שיפנו אתכם גם למתכונים וגם לסרטונים שידגימו אילו לחמים הם הרע במיעוטו…
ולגבי קמח הטף:
ניתן לרכוש אותו בחנויות של מאכלים מאתיופיה.
ואפשר ואפילו רצוי להיות איתו יצירתיים, בדיוק כמו במוצרים של טף לי – להכין עוגות ועוגיות, וטורטיות, ופשטידות ובעצם כל מה ש"פעם" היה עשוי קמח רגיל.
לקצר את הדרך – אפשר פשוט להרים טלפון או ללחוץ כאן וטף לי ישלחו עד אליכם משלוח טעים, איכותי וטרי של מוצרי טף לי ממש עד אליכם – תהנו מהטעם המיוחד, ומהבריאות השלמה וללא רגשי אשמה הטמונים תמיד בתוך הלחם….