פרוצדורות רפואיות נערכות כדבר שבשגרה. יש פשוטות שנעשות על בסיס יום יומי קבוע ויש מורכבות מאוד שנעשות בחדרי ניתוחים ועוד. במקרים רבים, כל התהליכים הללו עוברים ללא תקלות אבל, יש אחרים, מצערים, אשר בהם נגרם נזק למטופל כתוצאה מרשלנות ו/או טיפול לא נכון.
רשלנות רפואית מוגדרת ככזאת אשר במהלכה ניתנו שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה ואשר הנזק למטופל לא היה נגרם ללא סטייה זאת.
היא יכולה להתבטא בשלל מקרים ובהם: מתן תרופה שאיננה מתאימה ואשר רופא סביר לא היה רושם אותה, ביצוע טיפול לא נכון על ידי מקבע גבס, אחות או מטפל אחר ועוד. כל מי שנפגע יכול לתבוע את המטפל או את המוסד המתרשלים בניסיון לקבל פיצויים בגין הבעיה שנוצרה. מבחינה זאת רשלנות רפואית היא מושג משפטי. עורך דין רשלנות רפואית מתמחה בתביעות כאלו ויכול לייצג כל אחד המבקש זאת. תביעות אלו משויכות לתחום דיני הנזיקין.
צריך לציין, כי לנפגע מגיע פיצוי גם כאשר לא הייתה כוונה לפגוע מאחר ומטרתם של הטיפולים הן להביא לשיפור במצבם של הסובלים. יחד עם זאת, צריך להוכיח קשר בין הפגיעה לנכות או לנזק שנגרם, היכולת לקשור בין שינהם היא מאתגרת מאוד ועומדת בלב טיפולו של עורך הדין. מומלץ לערב עו"ד רשלנות רפואית כבר בשלבים הראשונים כאשר מתברר כי יש פגיעה רצינית. הוא יכול לתדרך היטב את הנפגע ו/או קרובי משפחתו בקשר לדרך התנהלותם מול המוסדות וכל הגורמים המעורבים במקרה.
תביעה של רשלנות כזאת הינה מורכבת ותחילה ינסה עורך הדין לקבל פיצוי מבלי לערב בתי משפט. במידה ומבוקשו לא ייענה הוא יפנה לערכאות משפטיות כדי לקבל סעד מהן. במהלך הדיונים הוא יציג מסמכים רפואיים וכלכליים, חוות דעת של מומחים רפואיים, עדויות ומסמכים נוספים התומכים בגרסתו. יש קושי רב בהוכחת אשמה מאחר ומוסדות וגורמים רפואיים לא ששים להעיד נגד קולגות למקצוע וגם כי, לעיתים, מדובר בפרוצדורה מורכבת שניתן לבצעה במספר שיטות ודרכים. בכל מקרה, מומלץ להיעזר בעורך דין בעל מוניטין ובעל סמכות לייצוג מקצועי והולם שיישא פירות.