אוהבים אפייה ומתכננים להפוך את התחביב למפעל חיים? המדריך הבא יספק לכם מידע התחלתי שימושי. מאפיות זוכות להצלחה רבה בכל רחבי הארץ. אם תדעו לתת ללקוחות שלכם ערך מוסף הם יחזרו שוב ושוב לרכוש אצלכם לחמים, עוגות, בורקסים ושאר מאפים. ההחלטה הראשונה אותה תתבקשו לקבל היא האם לפתוח בית מאפה קטן ומשפחתי או מאפייה גדולה שמספקת סחורה לבתי עסק אחרים.
הקמת בית מאפה קטן
אלו הן מאפיות רחוב קטנות שנוהגות לאפות במקום את המאפים. בתי המאפה הקטנים בחלקם מכינים בעצמם את הבצק במקום ובחלקם רוכשים מוצרי מאפה קפואים מוכנים לאפייה. האבזור הדרוש למאפייה נקבע בהתאם לאופי של המקום. חדרי תפיחה נדרשים רק במאפיות בהן מכינים את הבצק ואת המאפים במקום.
פתיחת מאפייה גדולה
אם אתם חושבים בגדול ומעוניינים בהקמת בית מאפה גדול שמפעיל קו של מוצרי אפייה, דרוש לכם מתחם גדול יותר, ציוד למאפיות שמתאים לייצור המוני, ספקים, צוות עובדים ומערך שיווק. אם מתוכנן קונספט ייחודי לבית המאפה כדאי לבנות את העסק כולו סביבו. בהתאם לצורך כדאי להתייעץ עם שף קונדיטור ולבחון את מאפייני הצריכה באזור.
מה כדאי למכור במאפייה?
אורח החיים המודרני גורם לכולנו לבלות את רוב שעות היום בעבודה. אין לנו זמן לאפות בעצמנו ואנחנו רוכשים באופן קבוע לחמים, עוגות ושאר מאפים. המוצרים האהובים על הקהל הישראלי הם לחמים, לחמניות, מאפים מתוקים ומאפים מלוחים עם דגש על בורקס. טרנד הבריאות לא פסח גם על המאפיות והביא עמו דרישה עולה למוצרי מאפה עשירים בסיבים תזונתיים ודלים בשומן.
איזה ציוד דרוש למאפיות?
- מכל אחסון קמח
- מכונת קרח ומתקן מים קרים
- מלוש תעשייתי להכנת בצק
- חדר תפיחה עם מערכת אפייה של חברת חשמל E
- מכונה אוטומטית שמחלקת בצק
- מכונת שמכדררת את חלקי הבצק
- תנורים
- קווי ייצור
בכדי להבטיח פעילות תקינה ורציפה נקפיד לרכוש ציוד לקונדטוריה מול חברות שמתמחות בתחום. החברות המובילות נותנות אחריות מלאה לכל מוצר כך שיש לכם כתובת לפנות אליה עם כל שאלה.