מגדלי הזיתים בישראל וראשי ענף הזית ממליצים לרגל חגיגות ט"ו בשבט וחגיגות 70 שנה למדינת ישראל לצרף את שמן הזית הישראלי והאיכותי לארוחות החג ולצלחת טו בשבט.
לקראת החג מציעים בענף הזית לזלף שמן זית ישראלי על הפירות היבשים ועל הפירות הטריים ולהגישם כחלק מהארוחה ובכך להוסיף ערכים תזונתיים להדגיש את טעמי הפירות ולהרחיב את מנעד הטעמים.
ארץ ישראל התברכה בפירות שבעת המינים "ארץ חטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש" ומגדלי הזיתים בישראל בחרו להדגיש השנה במסר לאזרחי ישראל כי אין יותר סמלי מלציין את חג האילנות עם עץ הזית הישראלי ושמן הזית הישראלי, המשלב מעבר לסמלי המדינה גם ערכים בריאותיים, סביבתיים וגסטרונומים.
ד"ר עדי נעלי, מנהל ענף הזית במועצת הצמחים מסר כי: "בשנה האחרונה רשם ענף הזית הישגים יוצאים מהכלל כמו השקת תן מחודש, השקת תו איכות לשמן זית ישראלי טרי ופתיחת קורסים מקצועיים לטעימות יין בשיתוף הפקולטה לחקלאות ומזון באוניברסיטה העברית. לצד כל אלה אנו רואים בדאגה את עתידו של הענף וחוששים להמשך קיומו ופעילותו וזאת בשל החלטת משרד הכלכלה לפתוח את מכסות הייבוא ובכך ולפגוע ביצרנים המקומיים".
בימים האחרונים ולקראת טו בשבט ריכזנו הרבה מאד פניות מצד חקלאים ויצרנים קטנים המתלוננים על כך כי "עשרות מותגים בינוניים וקטנים יאבדו כל סיכוי להתחרות, בענקים, ברשתות השיווק ובייבוא האגרסיבי בשל הורדת המכסים על שמן זית מיובא. בקרב החקלאים ובענף הזית מדגישים כי המהלך לא יקבל ביטוי בכיסם של הצרכנים ויעשיר עוד יותר את היבואנים ואת הרשתות הגדולות ובעיקר יפגעו באחד הסמלים החשובים ביותר של מדינת ישראל.