אם לא הייתם במערה או על אי בודד בעשרים השנים האחרונות, בוודאי נחשפתם יותר מפעם אחת לתמונה או סרטון וידאו של אוסמה בן לאדן, אולי הטרוריסט המפורסם בעולם, שחוסל על ידי ארה"ב לפני מספר שנים. אחד המאפיינים הבולטים של ההופעה שלו, מלבד הזקן והקלצ'ניקוב, היה שעון היד שלו, שעון יד דיגיטלי של קסיו מדגם F-91W, שעון שזכה לכינוי "קסיו בן לאדן" ושסביר להניח שגם לכם מתישהו במהלך החיים שלכם היה שעון כזה או וריאציה שלו.
אבל כמו כל דבר בחיים, יש זמן שאתם צריכים להתבגר ולהבין שמה שהתאים לכם בגיל 8-10-12 כבר לא כל כך מתאים לכם בתור אנשים בוגרים ושאתם צריכים לעבור לשעון קצת יותר רציני, כזה עם מנגנון מכאני שפועם בתוכו וגם, כן, לא נשקר לכם, כזה שמראה את השעה בצורה פחות מדויקת מזה של הקסיו הישן והטוב שלכם. רגע, התבלבלנו? אז זהו, שלא. מוזמנים לגלות ביחד איתנו למה הגיע הזמן שלכם לשדרג את השעון שלכם לשעון מכאני.
מה זה בכלל שעון מכאני
שעון מכאני הוא קודם כל שעון יקר יותר משעון הקוורץ הישן והטוב שאתם מכירים. בתוך השעון פועל מנגנון מכאני (Movement), יחידה מכאנית מהונדסת ומורכבת לרוב בעבודת יד, העשויה מאות ולפעמים אלפי חלקים זעירים, ביניהם קפיץ ראשי, מנגנון בריחה וגלגלי שיניים, שפועלים בהרמוניה כדי להציג את השעה.
מה הדיוק של שעונים מכאניים
המנגנון שפועל בתוך השעונים המכאניים מגיע עם סטיה של 10-20 שניות ביום, כשמנגנונים של שעוני יוקרה מתקדמים יותר, מגיעים לסטייה של מספר שניות בודדות ביום. אם אתם מתרשמים מהמספרים האלה, נספר לכם שכל שעון קסיו מגיע עם סטיה של 3-4 שניות לחודש.
מה כל כך מיוחד בשעונים המכאניים
אוקיי, אנחנו לא באמת נכנס לשאלה הזאת, כי אפשר לקיים עליה אולי קורס אקדמי, אבל בואו רק נספר לכם כמה עובדות סביב תעשיית השעונים. יצרניות השעונים מחזיקות במפעלים, אותם הן אוהבים לכנות בשם "Manufacture", מדובר במפעלים המצוידים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם, עם מחלקות מחקר ופיתוח מדהימות, עם תקציבי עתק ומכונות שעולות מאות אלפי דולרים, שמייצרים בסופו של דבר שעונים שפועלים פחות או יותר סביב אותו עיקרון בן מאות שנים שסביבו נסובה תעשיית השעונים. רוצים להיות שען ברמה בסיסית? הכשרה שכזאת בבית הספר WOSTEP בלודסטאר שבשוויץ אורכת כשנתיים וכוללת 3,200 שעות לימוד. רוצים ללמוד מקצוע קצת יותר פשוט, כמו נגיד, מלטשי שעונים? אין בעיה. תתכוננו לקורס בן 16 שבועות. איך המשכורות אתם שואלים? לא רעות. שען מתחיל בשווייץ משתכר כ-140 אלף ₪ בשנה. מתחיל, כן ?
אוקיי, עדיין לא הבנתי למה לקנות שעון מכאני
הנתונים שהבאנו בסעיף הקודם רק באו לתת לכם קצת נתונים שיעזרו לכם להבין את ההיסטוריה הארוכה, בת מאות השנים מאחורי עולם השעונים. להבין שמדובר בתעשייה עם מסורות ושיטות ייצור ששוכללו לאורך מאות שנים והגיעו בשנים האחרונות לדרגת אומנות כמעט בלתי נתפסת. קניה של שעון מכאני היא סוג של הערכה למשהו שנעשה בצורה הטובה ביותר. שעון מכאני תוכנן והונדס על ידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה ואם תתעמקו קצת במנגנון שלו ואיך שהוא פועל, תאמינו לנו שתגלו שמדובר בגירוי אינטלקטואלי, שלא לדבר על הסיפורים הנפלאים מאחורי כמעט כל יצרנית שעונים שוויצרית או אנשי מפתח בתעשייה בעבר ובהווה. קניה של שעון מכאני היא סוג של הצהרת אמונים והבעת הערכה לתעשייה בת 500 שנים, כזאת שתהיה רלוונטית גם בעוד עשרות ומאות שנים (ככל הנראה …) ומהווה אולי את השילוב הקסום ביותר בין אומנות, מדע, היסטוריה וטכנולוגיה שאפשר למצוא בעולם כיום.
אתם מוזמנים להגיע ל"שניידר שעונים ותכשיטים" ברעננה, לקבל יעוץ והכוונה לפני רכישה של שעון יוקרה מכאני.