הדרך למשרת החלומות בעולם ההייטק יכולה להיות מקרית – שלחתם קורות חיים למודעת דרושים מעניינת שמשכה את תשומת לבכם, עניתם על כל הדרישות, הקסמתם את המראיינים והתקבלתם. כן, זה אפשרי. אך היא יכולה גם להיות דרך מתוכננת ומגובשת שבמהלכה תצברו ידע על תחום ההייטק, תלמדו בלימודי הכשרה ובתוכניות הכשרה ייעודיות, תיצרו קשרים מדויקים בעולם הסושיאל ומחוצה לו ותצברו ניסיון בראיונות עבודה רבים. ברגע מסוים תיפתח לכם הדלת ותתקבלו לעבודה.
האפשרות השנייה היא בדרך כלל האפשרות המציאותית. כדי להתקבל לעולם ההייטק אין צורך ברקע טכני ובידע מקדים, אך כן יש הכרח בנכונות וברצון ללמוד, לצבור ידע, לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בשיחות ובקשרים עם אנשי הייטק וכן בראיונות עבודה רבים. אז איזו הכנה דרושה כדי להתקבל לעבודה בהייטק ומהי הדרך הנכונה שתוביל אתכם לשם ביעילות? בואו נבדוק.
גיבוש אסטרטגיה
אם אתם חולמים על משרת החלומות בתעשיית ההייטק המשגשגת בישראל ובעולם, עליכם להתכונן אליה. ההכנה צריכה להיות מאוד ממוקדת ומאוד מקיפה. ראשית, אתם לא צריכים להבין בתִכנות אך אתם כן צריכים להיות גאים באנגלית השגורה בפיכם, שכן האנגלית היא ברוב המקרים כרטיס הכניסה לכל תוכנית הכשרה בהייטק – בסיסית ככל שתהיה. שנית, כדאי שיהיה לכם כיוון תעסוקתי – כלומר כדאי שתדעו מה מעניין אתכם, במה תרצו לעסוק ואיך הניסיון התעסוקתי שצברתם עד כה יכול לשרת אתכם בתפקידי ההייטק.
העיקרון הישן נושן של "לכו אחר ליבכם" נכון גם כאן – כדאי שהתפקיד שתכוונו אליו יתאים לכישורים ולידע שברשותכם אך גם ובעיקר לאופי שלכם. אם אתם טובים עם אנשים אולי תתאימו לתפקידי מכירות, ניהול תיקי לקוחות, ניהול הצלחת לקוח, משאבי אנוש ורווחת עובדים. חִשבו היטב מהן תכונות האופי החיוביות והבולטות ביותר שלכם וחפשו את התפקידים שיתאימו להן.
השכלה אקדמית או מקצועית
השכלה אקדמית היא כמובן מומלצת תמיד ורלוונטית לכל תפקיד בכל תעשייה. תואר אקדמי נותן לכם כלים חשובים מאוד שלא תמצאו בהכרח בעולם ההכשרות המקצועיות. לא משנה באיזו פקולטה תלמדו – לימודי תואר ראשון ושני יכשירו אתכם לחשיבה ביקורתית, יפתחו בכם יצירתיות מעשית ומחשבתית, ילמדו אתכם להצליב מידעים ממגוון מקורות ולהסיק מסקנות אובייקטיביות, יכשירו אתכם לכתיבת תכנים מחקריים ומידעיים ויטמיעו בכם את ההכרה בחשיבות הרחבת האופקים, הידע והמידע. השכלה אקדמית בתחומי התכנות, התוכנה והנדסת התוכנה תיתן לכם את כל זה נוסף על היתרון המקצועי הטכני.
אך אין די בהשכלה אקדמית גם אם היא טכנית במהותה. כיוון שאין הכרח בידע טכני כדי להתקבל לעבודה בהייטק, תואר אקדמי אומנם יציב אתכם בעמדת יתרון בראיונות עבודה אך את הכלים הנכונים והמתאימים ביותר לעבודה בהייטק תידרשו לחפש במסלולי הכשרות מקצועיות ייעודיות להייטק. תהליך לימודים אינטנסיבי בקורס הייטק כגון קורס תיכנות או קורס שיווק דיגיטלי במרכז הכשרה ייעודי ייתן לכם את הידע התיאורטי המקיף ואת הניסיון התעסוקתי הנחוץ כדי להתקבל לעבודה בהייטק ויכוון אתכם למקצועות המתאימים לכם בהתאם לכישורים המיוחדים שלכם.
ראיונות עבודה הם הכשרה טובה
אל תפחדו מראיונות עבודה רבים ואל תתאכזבו אם התהליך יהיה מעט ארוך. ראיונות עבודה הם ההכשרה הטובה ביותר בדרך למשרה נכספת בעולם ההייטק. אל תמעיטו בחשיבות הניסיון שתרכשו בהם. מראיון לראיון תלמדו איך להתכונן נכון, מה להכין, מה לשאול, איך לענות לשאלות ואיך להציג את עצמכם בהתאמה לתפקיד המוצע. בין ראיון לראיון תגדילו את מעגל ההיכרויות שלכם ותבינו את החשיבות של בניית פרופילים מקצועיים ברשתות החברתיות כדי להשאיר את הרושם הנכון על המעסיק הפוטנציאלי הבא.
הדרך המאתגרת לעולם ההייטק
הדרך לעולם ההייטק היא אומנם מאתגרת ודורשת עבודת רקע רבה והכנה מקיפה, אך היא מעשירה ומספקת מאוד. הניסיון שתרכשו במהלכה יכשיר אתכם גם לתפקיד החדש שמחכה לכם מעבר לפינה וגם יסייע לכם בהמשך המסע מתפקיד לתפקיד וממסלול למסלול בדרך לשגשוג ולהצלחה.